Afbeelding

De groeiende noodzaak van digitaal documentbeheer in de bouw

bouw
Digitaal document management wordt steeds belangrijker binnen de bouwsector. Projecten staan onder grote druk op het gebied van tijd, geld en duurzaamheid. Je kunt het je als bouwer simpelweg niet veroorloven om fouten te maken, door bijvoorbeeld met een verouderde versie van een document te werken. Het is daarom essentieel om een overzichtelijk en digitaal document management systeem te hebben, waarmee je er zeker van bent dat je met de juiste informatie werkt.
Veiligheid Naast dat het digitaal beheren van documenten de kans op dure fouten aanzienlijk vermindert, is het ook veiliger. Opslag in de cloud beschermt tegen fysieke schade door bijvoorbeeld brand of wateroverlast. Daarnaast zijn jouw gegevens, bij de juiste softwarepartner, beveiligd tegen verlies en diefstal.
De juiste softwarepartner De softwareleverancier die je kiest speelt hierin een belangrijke rol. Een gerenommeerde leverancier implementeert geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals versleuteling van gegevens tijdens overdracht en opslag, meervoudige verificatie, en geavanceerde toegangscontroles. Deze maatregelen zorgen ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de documenten en beschermen ze tegen ongeoorloofde toegang en datalekken.
Benieuwd naar ervaringen uit de praktijk? Equans koos voor meerdere vestigingen en projecten voor een softwareleverancier die hen de tools biedt om hun projectdocumenten goed te borgen. Lees meer over hun ervaring met bouw software