|
| |

Wapening doorkoppelen met stekankers en stekeinden

bouw
Tijdens een bouwproject wordt niet alle beton in één keer gestort. Om de aangrenzende beton onderdelen aan elkaar te verbinden, zal de wapening gekoppeld moeten worden. Betonstaal.nl legt in hun nieuwste instructievideo uit hoe je dat kunt doen met stekankers en stekeinden.
Beton storten in fases
Je kunt je voorstellen dat bij een bouwproject niet altijd alle beton in één keer gestort kan worden. Bijvoorbeeld als je een huis met een kelder eronder bouwt. Bij de verticale stortnaden kun je geen stekken uit laten steken vanwege de bekisting. Om een stevige constructie te krijgen, is het echter wel nodig dat de wapening van de verschillende onderdelen doorloopt. Anders krijg je scheurvorming. De wapening van de kelderwand moet gekoppeld worden aan de wapening van de funderingsbalken van de woning.
De wapening koppelen
Om de wapening van de verschillende betondelen te kunnen verbinden bij de verticale stortnaad, zijn speciale doorkoppelsystemen ontwikkeld. Eén daarvan is het werken met stekankers en stekeinden die door middel van schroefdraad gekoppeld worden. Het deel met de huls noemen we een stekanker, het andere deel een stekeind.
Hoe werkt zo’n doorkoppelsysteem voor wapening?
Omdat beelden veel meer zeggen dan tekst, heeft Betonstaal.nl een instructie video gemaakt:
[embed]https://youtu.be/GWPGgi9hPd4[/embed]
Aan de slag!
Sta je na het kijken van de video te trappelen om te beginnen? Bij Betonstaal.nl kun je zelf een winkelmand vullen en direct bestellen. Maar je kunt je project ook door hen uit laten werken. Dan bepalen zij met hun wapeningskennis welk materiaal je nodig hebt en hoe je jouw project het beste aan kunt pakken.
Heb je wapeningsvragen? Neem contact op met Betsonstaal.nl
info@betonstaal.nl | www.betonstaal.nl | 088 0287800

 
|