|
| |

De complete afbouwsector komt samen op Afbouw Vakdagen

bouw

Op 8 en 9 november 2023 vindt de eerste editie van Afbouw Vakdagen plaats in Evenementenhal Gorinchem. Dit is het enige vak evenement voor de complete afbouwbranche in Nederland, waar product en ontmoeten centraal staat. In samenwerking met de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) wordt daarnaast een kennisprogramma opgezet voor de professional. Op Afbouw Vakdagen staan leveranciers, groothandels, fabrikanten en distributeurs binnen de volgende hoofdsectoren: stukadoren, plafond & wand, vloeren & terrazzo, natuursteen, tegelzetten en schilders.

Eline Kuijsters, Marketing Event Manager bij organisator Easyfairs: “We hebben er enorm veel zin in! Het is altijd spannend hoe een lancering uitpakt, maar we zien heel veel animo in de markt en dat geeft veel vertrouwen. De aanmeldingen voor het event stromen binnen en er staan zo’n 100 deelnemers ingetekend op de plattegrond. Daarnaast zijn er mooie partijen die naast NOA met ons samen willen werken om een succes te maken van deze editie, zoals Volandis, het Neerlandsch Stucgilde en Bovatin. We krijgen zo een interactief, maar ook leerzaam programma voor de professional uit de afbouwbranche”.

Interactief en veelzijdig programma

Naast netwerken is er ook genoeg te beleven. Op het Kennisplein worden verschillende sessies georganiseerd waar je gratis aan deel kunt nemen. “We hebben veel presentaties over onderwerpen binnen de afbouwbranche (zoals veilig werken, de ontwikkelingen in de woningmarkt en duurzaam bouwen), maar op de eerste dag hebben we ook een Keynote die alles gaat vertellen over kunstmatige intelligentie. Super interessant om een kijkje in de toekomst te krijgen en wat dit voor de afbouwsector gaat betekenen!” Naast de sessies op het Kennisplein worden er op het Stuc Demoplein verschillende decoratieve technieken gedemonstreerd. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het Neerlandsch Stucgilde. Tenslotte presenteert een selectie exposanten hun innovaties die genomineerd zijn voor de Afbouw Innovatie Publieksprijs. Bezoekers kunnen op het event stemmen welke innovatie in hun ogen het meest innovatief is voor de afbouwbranche. De winnaar wordt donderdag 9 november om 20:00 uur bekend gemaakt op het Kennisplein.

Speciaal voor ondernemers

Tijdens Afbouw Vakdagen wordt er aandacht geschonken aan ondernemers. Kuijsters: “Een groot gedeelte van de branche is zzp’er of ondernemer. Deze professionals komen voor andere uitdagingen te staan dan werknemers. Daarom hebben we op beide dagen bijvoorbeeld speeddatesessies waar je direct vrijblijvend een vraag kunt stellen aan partijen zoals een verzekeraar, een advocatenbureau, maar ook Volandis en NOA. Zo kom je als ondernemer laagdrempelig in contact met de mensen die jou kunnen helpen.”

Een nieuw leven voor oud gereedschap

Het event houdt zich niet alleen bezig met de nieuwste producten en innovaties, maar speelt ook graag een rol in het hergebruik van oude materialen. De organisatie slaat daarom de handen ineen met Stichting Tools to work en zamelt tijdens Afbouw Vakdagen gebruikt gereedschap in voor non-profit projecten in Afrika. Kuijsters: “Er komen in onze hal duizenden professionals samen die met zijn alle zoveel hand- en elektrisch gereedschap hebben liggen wat niet meer gebruikt wordt. Met soms simpele aanpassingen kunnen deze gereedschappen een grote impact maken voor mensen die graag een zelfstandig bestaan willen opbouwen.” Op beide eventdagen kan het gereedschap ingeleverd worden bij de stand van Tools to Work.

Laagdrempelige gesprekken

Op de beursvloer staat een groot aanbod van oplossingen en diensten binnen de verschillende hoofdsectoren. Zo’n 100 leveranciers, groothandels, fabrikanten en distributeurs presenteren én demonstreren de nieuwste producten. “Dit is hét moment om zowel je relaties de hand te schudden als bij nieuwe leveranciers een kijkje te nemen. We maken deze ontmoeting graag zo laagdrempelig mogelijk en hebben daarom een gratis hapje en drankje voor zowel de exposant als de bezoeker. Voor de werklieden die het overdag erg druk hebben, zijn we zelfs tot 21:00 uur geopend. En ben je NOA-lid? Dan is er op woensdagavond aansluitend nog een feestavond!”

Registreer je gratis

Via Bouwmagazine kun je met code MP2517 gratis een ticket bestellen voor jou en je collega’s. Ga naar www.afbouwvakdagen.nl, registreer en vul de code in.


 
|