JE TUIN OMTOVEREN; 3 TIPS!

bouw

De eerste en belangrijkste stap bij een tuinrenovatie is de gedetailleerde planning van je tuin. Voordat je begint met het bestellen van hekken en het zaaien van het gazon, moet je de structuur van je tuin goed hebben overwogen. Ga dus niet direct aan de gang met de bosmaaier benzine uit de schuur te halen! Je wilt eerst weten waar je zitplaatsen, paden, planten en bedden wilt plaatsen. Al deze facetten van een tuin moet je aanpassen aan je eigen behoeften. Als je veel tijd, middelen en een groene duim hebt, dan kunnen gazon en plantenbedden groter en groener worden gemaakt met plantensoorten die iets meer toewijding nodig hebben dan andere soorten.

Zwembad of vijver?
De zomervakantie naar je eigen huis brengen is de droom van elke tuinier. Ondertussen sta je voor een keuze. Een klassiek zwembad of een natuurlijke vijver bouwen is aan jou en je mogelijkheden hangen af van het beschikbare budget en de ruimte in de tuin. Een tuin met zwembad of vijver is zowel kosteneffectief als tijdrovend en kan zelfs bij de goedkoopste opties op de lange termijn veel geld kosten. Of het nu gaat om verwarming, reiniging, verzorging (met inbegrip van het regelmatig bepalen van het chloorgehalte) of onderhoud – al deze factoren veroorzaken kosten die je al bij de aankoop moet overwegen om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan.

Hekken, muren en heggen
Een hek, muur of haag maken een tuin pas echt compleet. Afgrenzingen zorgen voor een zekere orde en voor een mooier algemeen beeld. Maar welke functie moet dit vervullen? Wil je vooral voor de uitstraling gaan, meer privacy of staat de veiligheid op de eerste plaats? Bovendien spelen budget en grootte van de tuin een beslissende rol. Een vaste stenen muur is aanzienlijk kosteneffectiever en vereist meer ruimte dan een normaal raster- of houten hek. Ook binnen de tuin spelen hekken en hekken een belangrijke rol. Kies daarom je producten zorgvuldig uit.

De flora en fauna van je tuin
Om ervoor te zorgen dat je tuin ook kleurrijk is, kun je verschillende bomen, bloemen en gras planten. Het belangrijkste punt is dat je je van tevoren goed laat informeren. Elke plant leeft in andere omstandigheden en heeft specifieke zorg nodig. Bij bomen moet je letten op hoe hoog, hoe breed en hoe snel ze zullen groeien. Hetzelfde geldt voor bloembedden. Veel bloembakken kunnen tevens worden gemaakt van een cement of een houten constructie die de planten en bloemen kan complementeren. Deze 3 tips zorgen voor een bijzondere tuin.