Kiwa is klaar voor verduurzaming

bouwcomplex
In onze huidige economie worden producten gemaakt, gebruikt en vervolgens als afval gedumpt. Dit gaat ten koste van onze leefomgeving door milieuschade en het opgebruiken van grondstoffen. In een circulaire economie is afval taboe. Kiwa heeft verschillende beoordelingsrichtlijnen die aansluiten op circulair ondernemen. Circulariteit is een onderdeel van CSC certificatie. 
Al meer dan 100 CSC certificaten Het CSC-certificaat is gelanceerd om de betonsector te verduurzamen. Kiwa streeft als één van de 15 medeoprichters van de CSC-certificatie naar een sterke promotie en demonstratie van cement als duurzaam bouwmateriaal. Inmiddels heeft Kiwa al meer dan 100 certificaten uit gegeven. Binnen het CSC-certificatie systeem is een onderscheidt te maken in een certificaat voor fabrikanten en voor leveranciers. Er kunnen punten behaalt worden in de categorieën; management, milieu, sociaal, economisch en chain of custody. Het systeem bevordert de verantwoordelijke productie van beton. 
Druk om te verduurzamen Vanuit de overheid en de toenemende vraag in de markt, wordt er op bedrijven druk uitgeoefend om te verduurzamen. Kiwa begrijpt dat deze veranderingen voor bedrijven de nodige consequenties met zich meebrengen. Steeds vaker worden wetten en regelgevingen die betrekking hebben tot milieuschade en duurzaamheid aangescherpt. Voor bedrijven in de bouwsector heeft dit een grote invloed. Het aanvragen van een CSC-certificaat ondersteund bedrijven met de voorbereiding op het verduurzamingsproces van beton en cement. Het is een doorlopend proces waarbij gestreefd wordt naar verbetering op de lange termijn. Bedrijven met een CSC-certificaat zijn goed voorbereidt op toekomstige milieuwetten- en regulieren binnen de betonbranche. Onderscheid uw organisatie De bouwsector is een competitieve markt die voortdurend evolueert, waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen een hot item is. Een proactieve houding met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen biedt bedrijven in de bouwsector kansen om zich te onderscheiden bij hun klanten. Het bezit van een CSC-certificaat zorgt ook voor meer transparantie, omdat het certificaat wereldwijd erkent is. Het nieuwe duurzame imago dat het CSC-certificaat met zich meebrengt versterkt uw marktpositie. 
Ook een CSC-Certificaat? Probeer het uit! CSC biedt bedrijven de mogelijkheid om vrijblijvend een CSC-webtool uit te voeren op het gebied van CSC-certificatie. De CSC-webtool kunt u vinden via de website van Kiwa. Na het afronden van de CSC-webtool krijgt u een score die uw voorlopige CSC- resultaten weergeeft. Probeer het daarom vandaag nog en vindt uit hoe duurzaam uw onderneming is.
Kiwa Kiwa is een wereldwijd toonaangevende organisatie op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. Verduurzaming krijgt daarin een steeds prominentere plaats. Kiwa’s experts op het gebied van verduurzamen hebben veel ervaring met het certificeren op CSC. Niet zelden worden hierbij de verschillende certificeringstrajecten gecombineerd, bijvoorbeeld met certificering op circulair ondernemen.