Tele Radio officieel partner van Firemen Dakar Team

bouwcomplex

Tijdens de Dakar Rally 2020 zal het Firemen Dakar Team met een nieuwe Renault Truck proberen de 5.000 wedstrijdkilometers over twaalf ritten als snelste af te leggen. Hiervoor worden zij ondersteund door verschillende partners. Eén van de sponsoren van het team is de Tele Radio Group, producent van draadloze afstandsbesturingen voor de industrie. Een perfecte match omdat bij beide teams veiligheid voorop staat. Maar ook mensen en techniek die perfect moeten presteren onder ruige en extreme omstandigheden.


De Dakar Rally geldt als de meest extreme en zwaarste race ter wereld. Het is een internationale beleving waaraan meer dan zestig nationaliteiten meedoen verdeeld over ruim 300 voertuigen. De editie van 2020 start op 5 januari in Jeddah en eindigt op 17 januari in de ‘nieuwe stad’ Qiddiya.
Firemen Dakar Team Eén van de vele teams die zich begin volgend jaar in de ruige omstandigheden zal gooien, is het Firemen Dakar Team. De driekoppige bemanning rijdt de zware, aansprekende rally voor de vierde keer met een 9 ton zware, nieuwe vierwiel aangedreven Renault vrachtwagen. Om de extreme omstandigheden aan te kunnen, beschikt deze truck over een 13 liter 6 cilinder dieselmotor met twee turbo’s die gezamenlijk meer dan 1.100 pk leveren en een koppel van maar liefst 4.700 Nm.
Tele Radio heeft zich eind oktober aangesloten als sponsor bij het Firemen Dakar Team. “Een perfecte match”, meent KeesJan van der Elst, Directeur bij Tele Radio. “Zowel het Dakar Team als Tele Radio gaan immers iedere uitdaging aan. Beiden weten daarbij de techniek zodanig op de omgeving af te stemmen dat een maximale veiligheid én prestatie zijn gegarandeerd. Dit zal onder meer duidelijk worden door het feit dat onze draadloze afstandsbedieningen zelfs binnen het team kunnen worden ingezet, waarbij wij denken aan de haakarmwagen die de servicecontainer van het team vervoert met onderdelen en gereedschap.”

Brandweerauto Veiligheid en extremiteiten spelen in dit team bovendien nog een extra rol aangezien de leden van het team allemaal een link hebben met brandweer en hulpverlening. Dit uit zich niet alleen in een truck die eruitziet als een brandweerauto – compleet met sirene en zwaailichten – maar ook door de charitatieve doelstelling. Zo worden in de landen die de rally aandoet brandweerlieden opgeleid en – samen met partners – materiaal geschonken. Tele Radio draagt hieraan gráág haar steentje bij. Maximaal en veilig presteren, techniek en mensen als één team in een ruige omgeving. Dakar en Tele Radio. Een perfecte match.
Meer informatie op: https://www.tele-radio.com/nl/volg-het-firemen-dakarteam-tijdens-dakar-2020/
Tele Radio levert universele, draadloze afstandsbesturingen en maatwerkoplossingen voor industriële aandrijvingen en besturingen. Onze producten dragen bij aan een comfortabelere en veiligere werkplek. Als enige in Nederland voorzien van het officieel, extern gecertificeerde SIL3, PLd en PLe veiligheidsniveau. Robuuste en betrouwbare systemen met geavanceerde software voor eenvoudige installatie, een hoge mate van flexibiliteit en instelbare gebruiksparameters. Met recht: safe, smart, strong.