Nieuw pand van BAM Infra Nederland geeft oorspronkelijke beeld aan de Den Hulst in Nieuwleusen terug

gww
Gouda, 10 mei 2019 - Vandaag is, in het bijzijn van klanten, relaties, bewoners en collega’s, het nieuwe BAM-Huis van BAM Infra Nederland in Nieuwleusen officieel geopend door Commissaris van de Koning van Overijssel, Andries Heidema en directeur BAM Infra Nederland, Erik Staps. Het ontwerp van het nieuwe pand laat oude tijden herleven in Nieuwleusen en geeft het oorspronkelijke beeld aan de Den Hulst terug.
Voormalige voerfabriek omgetoverd tot BAM-Huis Het kantoor van BAM Infra is uitgebreid met de naastgelegen, voormalige voerfabriek. Hierbij is vanuit een duurzame, circulaire gedachte zoveel mogelijk gebruikgemaakt van originele elementen. Het pand is o.a. door de vele zonnepanelen energieneutraal. Het nieuwe BAM-Huis is ontworpen aan de hand van fotomateriaal uit het verleden en vertelt de geschiedenis van het gebouw: het onderkomen van de Coöperatieve Landbouw Vereniging Nieuwleusen en Omstreken. De voormalige voersilo in het midden biedt nu plaats aan projectteams.
BAM toont innovatieve oplossingen voor de regio BAM-medewerkers presenteerden tijdens de opening enkele innovaties, zoals zonnepanelen in het wegdek en waterstofoplossingen op wijkniveau, waarmee BAM haar klanten in de regio duurzame oplossingen biedt. Er was uiteraard ook aandacht voor het project Vechtdalverbinding dat de komende jaren in uitvoering is in deze regio. Commissaris van de Koning, Andries Heidema: “De provincie Overijssel heeft circulaire economie en innovatie hoog in het vaandel staan en daagt marktpartijen op verschillende manieren uit om hier gezamenlijk invulling te geven. BAM Infra weet daar goed invulling aan te geven. Ik ben er dan ook trots op dat het nieuwe BAM-Huis van BAM Infra, onderdeel van deze grote Europese bouwonderneming, binnen onze provinciegrenzen in Nieuwleusen staat.”
Innovatie in processen en producten BAM Infra is dé kennispartner voor infrastructurele verbindingen in Nederland. Niet alleen voor grote projecten maar ook voor kleine projecten in dorpen. Erik Staps, directeur BAM Infra Nederland: “Wij verbinden voor de toekomst. We zoeken voortdurend naar een nieuwe, slimmere aanpak om infrastructurele vraagstukken op te lossen. Innovatie is hierin cruciaal. Veel mensen kennen ons als het ‘grote’ BAM. Maar met onze sterke aanwezigheid en de hechte banden met onze opdrachtgevers maken we vooral graag impact in de regio’s. Daar passen we innovatie toe in onze processen en producten. Zo zijn we in deze regio een van de grootste aannemers op het gebied van onder- en bovengrondse infrastructuur. En daar zijn we trots op.”
Alles onder één dak In het nieuwe BAM-Huis werken verschillende bedrijfsonderdelen van BAM Infra Nederland samen onder één dak. Jolanda van Zanen, directeur Energie & Water: “Bij BAM zijn we decentraal georganiseerd, dichtbij onze klanten. Zodat we hen én het gebied waarin zij opereren goed kennen. Dat is voor mij de kracht van BAM. Ik ben dan ook heel blij dat we nu alle ‘smaken’ onder één dak hebben in Nieuwleusen. Zo kunnen we nog sneller schakelen om samen met onze klanten de juiste keuzes te maken die bijdragen aan hun duurzame ambities.”
‘Living lab’ De ambitie van BAM Infra is om in de nabije toekomst de locatie Nieuwleusen te gebruiken als ‘living lab’ voor Smart City-elementen. Bijvoorbeeld ‘smart charging’ waarbij we energiestromen van het kantoor, de materieellocatie en de elektrische laadbehoefte voor o.a. auto’s met elkaar gaan verbinden.