“De klant wil machines die meer doen dan alleen graven”

gww
Machines die bijdragen aan minder CO2- uitstoot, met intelligente technologie en goed onderhouden. MATRENT Nederland staat bekend om haar hypermoderne verhuurvloot. Hiermee spelen ze in op een markt die veeleisender wordt en efficiënt wil werken.
Voor een dag een bulldozer huren of voor drie jaar een bandengraafmachine? Met een vloot van ruim 150 Komatsu grondverzetmachines biedt MATRENT flexibele oplossingen voor de lange of korte termijn. Van 1 dag tot meerdere jaren. Hun machinepark bestaat machines vanaf 12t tot ca.50t in alle klasses, rupsgraafmachines, bandengraafmachines, bulldozers en wielladers. Dit zijn voor Nederland de meest gebruikte machines in deze gewichtsklasse. Onder de 12ton maakt BIA gebruik van Utility Partners in iedere regio. “Wij staan te springen om onze klanten te verwelkomen met onze technische kennis, flexibele oplossingen en onze enthousiaste medewerkers,” vertelt Arjan van Gangelen van MATRENT Nederland. Wij helpen iedereen graag aan een oplossing op uw maat.”
Slim gebruik van de machine Mooi voorbeeld van ‘meedenken met de klant’ is het Komatsu Komtrax systeem. Iedere machine is hiermee uitgerust. “Nog maar weinig klanten zijn bezig met het monitoren van hun data.  De BIAGroup heeft haar eigen BIA SmartFleet ontwikkeld waar Komatsu Komtrax onderdeel van is.  Hiermee monitoren we onze machines op afstand. Als de huurder het wil, maken we wekelijks een uitdraai uit SmartFleet. Zo heeft de klant goed inzicht in het brandstofverbruik, stationaire uren, inzet op gebied van ecomode en of power mode en locatie. Daarnaast kunnen we online storingscodes uitlezen en misbruik van de machines zien.”
Strenge keuringen Bedrijven die bij MATRENT aankloppen zijn vooral grond-, weg- en waterbouwbedrijven, overslagbedrijven en afvalverwerkingsbedrijven.  Veelal projectmatig, vanwege andere financiële verplichtingen of directe inzet van de juiste machine op de juiste locatie. Huurperiodes variëren sterk, van 24 uur tot vijf jaar. Bedrijven die MATRENT machines huren,  krijgen jonge machines die na elke verhuurperiode onderworpen worden aan een strikt onderhoud en controle. “ Iedere machine komt nieuw in de vloot en is nooit ouder dan twee jaar. Na een verhuuropdracht wordt iedere machine geïnspecteerd en gerepareerd door BIA BV. Daarnaast ligt ook het volledige onderhoud bij de Komatsu dealer BIA BV, die service verleent en repareert conform de fabrieksopgave met gebruik van originele onderdelen.”
Meer vraag naar multifunctionele machines Kijkende naar de komende jaren, signaleert Van Gangelen de trend van multifunctionele machines en machines die efficiënt in gebruik zijn. “De Nederlandse klant wil een multifunctionele machine huren met alle beschikbare opties. Wij spelen daar op in met Komatsu Intelligente machines met 3D GPS systemen en cabine overdruksystemen. Daarnaast vragen steeds meer klanten om zuinige productieve machines en daar kunnen we onze Komatsu HB365 en HB215 Hybride rupsgraafmachines inzetten.”