Stoneslinger steeds meer gebruikt om op lastige plekken los gestorte producten te plaatsen.

gww
Stoneslinger: Sinds 2016 is Eartmoving Solutions importeur van Stoneslinger producten binnen Europa. Onze fabrikant W.K. Dahms uit Canada is wereldleider betreft het ontwerpen bouwen van mobiele machines welke los gestorte producten plaatsen tot een afstand van 30 meter. De lancering van de Stone Slinger maakte 40 jaar geleden al moeizame, kostbare kruiwagenmethoden overbodig en introduceerde een nieuw tijdperk van nauwkeurige plaatsing van los gestorte producten.
Van bouwplaatsen tot speeltuinen tot projecten in de infra en landschapsonderhoud. Klanten van Stone Slinger ™ vinden nog steeds nieuwe manieren om tijd en geld te besparen met het nauwkeurig plaatsen van materialen variërend van grind en zand tot compost en andere los gestorte producten. Na meer dan 40 jaar voortdurende ontwikkeling blijft Stone Slinger ™  marktleider en zeker betreffende  efficiëntie en betrouwbaarheid
Een Stoneslinger is op te bouwen op verschillende basismachines van rupsdumper tot op een vrachtwagen en van dumper tot op een aanhanger chassis achter een bus. Ook is een afneembare Stoneslinger op een containersysteem mogelijk, zowel compleet selfsupporting als een aandrijving via de PTO van een vrachtwagen.
Kortom het is een “custom made” product welke volgens de wensen van de klant kan worden gebouwd. Bij Earthmoving Solutions kan zowel de basismachine als type Stoneslinger worden besteld en vanaf het ontwerp tot aan de aflevering wordt alles voor de klant verzorgd.
De missie is om door te gaan met het bouwen van ‘s werelds meest toonaangevende machines voor het plaatsen van los gestorte producten. Kwaliteit wordt gegarandeerd door het gebruik van een toonaangevend ontwerp, gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit, vakmensen en tientallen jaren ervaring in een custom made fabricage van een Stone Slinger ™ -productie.
Het team van zeer bekwame en ervaren medewerkers, samen met het netwerk van Noord-Amerikaanse en Canadese distributeurs, is toegewijd aan het waarborgen van de kwaliteit, betrouwbaarheid en aftersales  betreffende de Stone Slinger ™  producten in Europa.

Bij Wesseler Oude Booyink is er bijvoorbeeld één op een vrachtwagen actief en ze zijn er erg druk mee zowel in de infra, bouw als onderhoud groen. Deze machine kan het los getorte product plaatsen tot een afstand van 30 meter vanaf de vrachtwagen, afhankelijk van het te plaatsen materiaal. Het toepassingsgebied wordt steeds groter. De Stoneslinger kan aannemers en particulieren op diverse manieren van dienst zijn, er komen steeds meer toepassingen.

Denk bijvoorbeeld aan:
  • Het plaatsen van zand of ander materiaal achter damwanden
  • Het plaatsen van los gestort materiaal onder een brug
  • Het plaatsen van materiaal over obstakels (water, hekken, kleinere gebouwen)
  • Het plaatsen van zand in bijvoorbeeld woningen (renovatie)
  • Het plaatsen van producten in smalle gangen
  • Het aanvullen van tanks
Het plaatsen van los gestorte produkten onder een brug praktisch onmogelijk voor elke traditionele gebruikte machine. Een hydraulische graafmachine heeft geen capaciteit onder een brugdek, de stoneslinger plaatst in dit geval 20 m³ zand in ruim een kwartier.
Plaatsen van 100 m³ zand over een watergang van 18 meter. Werk bij een school welke rondom voorzien is van hekwerken. Wanneer er zand gebracht zou worden op de middels dumpers dan is herstraten van het plein ook een nodig. Met de Stoneslinger is het werk in no-time gedaan en blijft het schoolplein intact en bovendien is er geen gevaar voor de schoolkinderen.
Op deze locatie moet er een paar honderd kuub zand om de tanks geplaatst worden en kan een hgm de afstand niet overbruggen. Middels de Stoneslinger kun je zeer eenvoudig het zand plaatsen met een dusdanige precisie dat de grondwerker het direct kan verdichten. Dat spaart een werkgang uit en is een stuk efficiënter.
Voor meer informatie mail naar info@stoneslinger.nl of bel 0031 53 4281513