Afbeelding

Nog voor einde jaar een machine leasen heeft fiscale voordelen voor je onderneming

gww
Wanneer je plannen hebt om een grote aankoop te doen, zoals het leasen van een gebruikte of nieuwe machine voor je onderneming. Let dan op de timing. Want wanneer je de aankoop nog voor de jaarwisseling doet, kun je de btw nog over dit jaar terugvorderen.
Misschien denk je er al een tijdje aan om materieel aan te schaffen voor jouw bedrijf. Dan kan het zinvol zijn om de knoop nu door te hakken en een lease aanvraag in gang te zetten. Want met een factuur op 2021, kun je de btw meteen in 2022 terugvragen. Zo voorkom je dat je een lange tijd moet overbruggen voordat je het geld op je rekening ontvangt.
Kort dag Het lijkt misschien kort dag, maar bij Beequip kan je lease binnen enkele dagen zijn afgerond. Dit is mogelijk door de aanpak die zij hanteren, waarbij de waarde van het materieel centraal staat in de lease aanvraag. In plaats van de jaarcijfers van je onderneming als uitgangspunt te nemen, wordt de machine gebruikt als onderpand. Hierdoor is er veel meer mogelijk dan bij andere financiers.
Omdat er mensen werken uit de sector met verstand van materieel, kan de waarde van een machine eenvoudig worden bepaald. Zo is het ook mogelijk om een lease voor een gebruikte machine aan te bieden, vanaf een aanschafwaarde van €15.000,-.  Een gebruikte machine leasen kan een slimme keuze zijn voor je onderneming, aangezien dit aanzienlijk scheelt in de maandlasten. En dat terwijl een (jong) gebruikte machine vaak nog uitstekend werk levert.
Bovendien kun je ook bij Beequip terecht wanneer je net gestart bent en dus nog geen jaarcijfers hebt, of wanneer je wat minder goede jaren achter de rug hebt.
Snelle service In veel gevallen is het niet eens nodig om naar de jaarcijfers van je onderneming te kijken. Via automatische systemen kan de kredietwaardigheid namelijk snel en accuraat worden ingeschat. En aangezien het materieel centraal staat, is deze informatie ook ondergeschikt aan de waarde van de machine. Hierdoor weet je snel waar je aan toe bent.
Naast bovenstaande voordelen kun ook rekenen op snelle reactietijden, duidelijke communicatie en een vast contactpersoon die je binnen een rap tempo door de lease aanvraag begeleid. Neem een kijkje in de leasecalculator om je mogelijkheden te bekijken. Of neem contact op voor vragen of advies via 010 340 08 44.