Fischer is nu partner van het CAS accu-systeem: de juiste draai voor een efficiënte voortgang in de bouw

installatie
De bevestigingsspecialist fischer breidt haar deskundigheid op het gebied van elektrisch gereedschap verder uit. Zo versnellen en vereenvoudigen de nieuwe fischer accu-slagschroevendraaiers FSS 18V een betrouwbare montage van de fischer betonschroeven ULTRACUT FBS II. Met deze krachtige machines wordt fischer tegelijkertijd het 13e lid van het Cordless Alliance Systems (CAS). Daarmee zijn de nieuwe slagschroevendraaiers voor 100 % uitwisselbaar met de accu’s en laders van de op dit moment twaalf andere wereldwijd toonaangevende fabrikanten van elektrisch gereedschap.
„Als Partner van het fabrieksoverkoepelende accu-samenwerkingsverband CAS slaan wij een nieuwe weg in naar een snoerloze bouwplaats“, zegt Florian Birkenmayer, pr-functionaris namens de directie bevestigingssystemen van fischer. Dankzij CAS kunnen de nieuwe fischer accu-slagschroevendraaiers FSS 18V en de machines van op dit moment twaalf andere fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines met dezelfde accu en lader worden gebruikt. „Zo hebben professionals altijd de juiste machine voor alle standaard- en speciale taken bij de hand“, zegt Florian Birkenmayer.
Andere voordelen: „CAS biedt professionals meer mobiliteit en zekerheid om ook op grote afstand van een stopcontact te kunnen werken, terwijl het gevaar voor struikelen over kabels volledig verdwijnt. Bovendien kunnen gebruikers met dezelfde lader en accu tussen machines wisselen en daardoor aanzienlijk flexibeler en productiever werken“, zegt Florian Birkenmayer. Daarbij dekken machines binnen CAS vrijwel all gespecialiseerde werkzaamheden af en werken bijzonder efficiënt op basis van de Metabo accu-technologie – dankzij LiHD op dit moment meest krachtige accu-technologie op de markt. Ongeveer een jaar geleden startte de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen met CAS. Met fischer erbij bestaat het samenwerkingsverband nu uit 13 partners. En nog eens vier bedrijven hebben zich al bij de alliantie aangesloten en werken aan producten op basis van CAS.
De systeemgedachte staat centraal Als systeemaanbieder biedt fischer haar klanten een compleet programma aan betrouwbare en efficiënte verbindingen in de bouw. „In dat concept past het CAS-samenwerkingsverband uitstekend, want ook hier staat de systeemgedachte tenslotte centraal. Met CAS kunnen gebruikers niet alleen onze nieuwe accu-slagschroevendraaiers FSS 18V, maar met hetzelfde krachtige accusysteem ook ca. 140 machines van andere fabrikanten gebruiken. Dat is innovatief, efficiënt en tijdbesparend“, zegt Florian Birkenmayer.
Versterking van CAS Het productassortiment van fischer biedt voor alle bevestigingstaken de passende oplossing: het bestaat uit bevestigingssystemen in de chemische, staal- en kunststofindustrie, schroeven, lijm, afdichtmidddelen en schuim, evenals een assortiment dat is afgestemd op specifieke toepassingen zoals gevel- en isolatiesystemen of montagewerkzaamheden op het gebied van sanitair, verwarming, ventilatie en elektromontage. Branches die ook voor de andere CAS-partners interessant zijn. „fischer is een belangrijke versterking voor CAS“, zegt Horst W. Garbrecht, directeur van Metabo. „Als bevestigingsspecialist is fischer overal bekend – dat ontsluit niet alleen nieuwe markten voor CAS, maar geeft ons ook op het gebied van bekendheid een aanzienlijke boost. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd, dat wij deze zeer gerenommeerde partner aan onze zijde hebben.“
De beste prestaties in twee varianten Naast een bijzonder snelle en betrouwbare montage van de fischer betonschroeven ULTRACUT FBS II zijn de nieuwe accu-slagschroevendraaiers FSS 18V bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor staal-staal-verbindingen. De krachtige machines zijn verkrijgbaar in twee varianten: de FSS 18V 400 BL heeft een koppel van 400 Newtonmeter en een brushless motor. Het koppel kan al naargelang de betreffende diameter van de ULTRACUT FBS II worden aangepast. De FSS 18V 600 heeft een koppel van 600 Newtonmeter en is daardoor vooral geschikt voor de montage van de fischer betonschroeven met een diameter van 10 tot 14 mm.
Zo beschikt de professional over een volledig zorgeloos pakket voor de snelle montage van betonschroeven. De ULTRA-CUT FBS II-betonschroeven zijn, al naargelang de diameter, goedgekeurd voor vele verankeringsdiepten – telkens passend voor de uitgeoefende belasting. Daarbij zijn ze leverbaar met verschillende kopvormen, uitvoeringen in verzinkt en roestvast staal, versies met een diameter van 6 mm, speciaal voor redundante bevestigingen en noem maar op. De betonschroeven kunnen afgesteld en onder bepaalde omstandigheden zelfs hergebruikt worden. Daarmee biedt fischer altijd de juiste ULTRA-CUT FBS II voor vrijwel iedere toepassing. Alle fischer betonschroeven met een diameter van 6 tot 14 mm kunnen met de passende accu-slagschroevendraaier FSS 18V worden verwerkt. Bovendien levert fischer de passende toebehoren zoals riemhaak, doppen, testhulzen en nog veel meer gratis mee met de accu-slagschroevendraaier FSS 18V, niet alleen om de montage te vergemakkelijken, maar ook om de ULTRACUT FBS II los te draaien en op hergebruik te kunnen controleren. Tevens is het met de robuuste L-boxx als koffer mogelijk om meerdere compatibele koffers op elkaar te stapelen en ze zo gemakkelijk naar de bouwplaats te transporteren. 

Eén van de op dit moment ca. 140 CAS-machines is de nieuwe accu-slagschroevendraaier FSS 18V 400 BL van Fischer.

Eén accu voor alles – met dit idee zorgt CAS ervoor dat gebruikers flexibel en mobiel, al naargelang hun behoefte, tussen de fischer accu-slagschroevendraaiers, zoals de FSS 18V 600 (foto), en alle machines binnen het accu-systeem kunnen wisselen. Vertragingen door ontbrekende stopcontacten of snoeren waarover men kan struikelen behoren daarmee tot het verleden.
Over CAS Het Cordless Alliance System (CAS) is een door Metabo uit Nürtingen, fabrikant van elektrisch gereedschap, geïnitieerd fabrieksoverkoepelend accu-systeem. CAS begon in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit verschillende bereiken. Op dit moment zijn Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/edding, Birchmeier en fischer onderdeel van CAS. Binnen dit in de branche unieke accu-systeem zijn alle machines van de CAS-partners met een accu voor 100 procent compatibel en kunnen naar believen gecombineerd worden. Op basis van de krachtige Metabo LiHD-accu-technologie verzamelt CAS de verschillende gespecialiseerde werkzaamheden onder één dak en biedt professionele gebruikers zo de vrijheid, ook ver van het stopcontact met standaard- en speciale producten van verschillende fabrikanten mobiel en flexibel te werken. Meer over CAS vindt u onder www.cordless-alliance-system.com/nl.
Over Metabo Metabowerke GmbH in Nürtingen is een producent van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers uit de kerndoelgroepen industrie alsmede bouw en renovatie. Metabo staat voor zeer krachtige accu-machines en behoort door zijn LiHD-technologie tot de toonaangevende aanbieders in het accu-segment. Zo heeft Metabo zijn visie ten aanzien van een snoerloze bouwplaats inmiddels gerealiseerd. De LiHD-technologie vormt bovendien de basis van het accu-systeem CAS (Cordless Alliance System), dat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende, branchespecifieke fabrikanten bestaat. Onder de merknaam Metabo wordt niet alleen een volledig assortiment aan machines en toebehoren voor alle gangbare toepassingen geleverd, maar worden ook speciale producten en systeemoplossingen geleverd die aan specifieke eisen moeten voldoen. Het programma van Metabo bestaat behalve uit een uitgebreid assortiment aan accu-machines ook uit vele gesnoerde machines en persluchtgereedschap. Metabo werd in 1924 in het Schwäbische Nürtingen opgericht en is tegenwoordig een middelgroot bedrijf, dat behalve bij de hoofdvestiging in Nürtingen ook in het Chinese Shanghai produceert. 25 verkooporganisaties en meer dan 100 importeurs staan garant voor de internationale verkoop. Wereldwijd werken er ca. 2.000 mensen voor Metabo. Zij hebben in het boekjaar 2018 (april 2018 tot maart 2019) samen een omzet van 493 miljoen euro gerealiseerd. Meer informatie over Metabo en haar producten vindt u op www.metabo.com.
Over Fischer Bedrijvengroep fischer, gevestigd in Waldachtal, Nordschwarzwald, behaalde in 2018 met wereldwijd ca. 5.200 medewerkers een omzet van 864 miljoen euro. Het familiebedrijf is met 47 vennoten in 35 landen vertegenwoordigd en exporteert naar meer dan 100 landen. Het bedrijf is onderverdeeld in vijf divisies t.w. fischer Befestigungssysteme, fischer automotive systems, fischertechnik, fischer Consulting en LNT Automation.
fischer Befestigungssysteme is de technologische marktleider in de belangrijkste segmenten van de bevestigingstechniek. fischer biedt technisch perfecte producten aan een scala aan klanten, van klusjesmannen en ambachslieden tot key-account-partners.
fischer automotive systems produceert kwalitatief hoogwaardige interieurcomponenten voor voertuigen. Het bedrijf is uitermate deskundig op het gebied van de kunststofverwerking en is een belangrijke partner in de automobielindustrie. Het productassortiment omvat producten zoals luchtroosters, bekerhouders, aflegvakken en multifunctionele componenten.
fischertechnik is met haar constructiebouwpakketten zowel op het gebied van speelgoed als op het gebied van opleidingen actief. Als één van de laatste speelgoedaanbieders ontwikkelt en produceert fischertechnik uitsluitend in Duitsland.
fischer Consulting ontstond uit de in het eigen bedrijf ontwikkelde competenties. Daarbij aangesloten is het fischer ProzessSystem, dat als centraal doel streeft naar permanente verbeteringen. Daarbij richt het fischer ProzessSystem zich altijd op het nut voor de klanten. fischer Consulting adviseert middelgrote bedrijven en grote concerns op hun weg naar slankere en efficiëntere processen.
LNT Automation ontwikkelt en produceert klantspecifieke elektronische oplossingen. Bovendien houdt het bedrijf zich bezig met de ontwikkeling, de productie en verkoop van klantspecifieke en en capacitieve touch-systemen zoals multitouch-oplossingen van glas en de daarbij passende controller-units. De elektronica wordt in het eigen bedrijf geproduceerd. Meer over fischer vindt u onder www.fischer.group.