Jaga Briza 22: in elk seizoen een comfortabel binnenklimaat

installatie
Een klimaattoestel dat actief verwarmt én koelt. De nieuwe Briza 22 van Jaga verwarmt in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer. De ventilatorconvector is qua vermogen en koelcapaciteit te vergelijken met airconditioning, maar kan daarnaast een ruimte ook snel verwarmen zoals een reguliere radiator. De innovatieve inbouw Briza 22 zorgt zo voor een comfortabel binnenklimaat in elk seizoen.  
Door de warmtewisselaar kan het apparaat verwarmen en verkoelen. In de winter stroomt er warm water door het toestel en wordt er warme lucht via een ingebouwde ventilator de ruimte in gebracht. In de zomer gebeurt hetzelfde alleen dan met koud water en koude lucht. Bijzonder aan de Briza 22 is dat het toestel het slankste type is op de markt met zo’n groot vermogen. Het apparaat kan verwarmen tot 21162 W (75/65/20°C) en koelen tot 10042 W (7/12/27°C). Door de kleine waterinhoud en dit grote vermogen reageert de ventilatorconvector snel op elke temperatuurschommeling. Hierdoor is Briza 22 uitermate geschikt voor aansluiting op lagetemperatuursystemen, zoals warmtepompen, zonne-energiesystemen en condensatieketels.
Energiezuinig De Briza 22 beschikt over de ingenieuze Low-H2O-techniek om energiezuinig te verwarmen. Door de hoge efficiëntie is het energieverbruik van de Briza 22 zeer laag en door de lage temperaturen hebben de motoren een langere levensduur. De nieuwste EC-motoren van EBM-PAPST zorgen voor een verlaging van de bedrijfskosten, verminderen de impact op het milieu en imponeren met hun stille werking.
In elke ruimte een andere temperatuur De moderne Briza 22 is verkrijgbaar als wand- of plafondinbouw in verschillende afmetingen. Daarnaast zijn er twee modellen: een 2-pijpsuitvoering en een 4-pijpsuitvoering. De 2-pijpsuitvoering beschikt over één warmtewisselaar waardoor deze kan verwarmen óf koelen. De 4-pijpsuitvoering maakt het mogelijk om te verwarmen én tegelijkertijd te koelen in verschillende ruimtes van een gebouw, doordat het apparaat beschikt over twee warmtewisselaars.
Super stil en onopvallend Briza 22 heeft, ondanks het hoge vermogen, een uitzonderlijke stille werking en voldoet aan zeer strenge geluidseisen. Dit maakt dit toestel uitermate geschikt voor utiliteitsbouw, zoals winkelruimtes, kantoorpanden, schoolgebouwen, hotels en meer. Vooral in publieke gebouwen met meerdere ruimtes is het handig als verschillende ruimtes andere temperaturen kunnen hebben. Dit is eenvoudig te regelen via de nieuwste domoticasystemen en thermostaten.
Ontdek meer over Briza 22