Zonne-energie inzetten voor bedrijven

installatie
Zonne-energie wordt al jaren gebruikt bij woningen en ook supergrote bedrijven hebben steeds vaker zonnepanelen op het dak. Toch blijven veel bedrijven afwachtend. Als bedrijfsleider is het echter aan te raden om te investeren in zonne-energie of in gesprek te gaan met de eigenaar van het kantoorpand. Het gebruiken van zonne-energie brengt immers veel voordelen met zich mee. We geven u graag meer uitleg!
  1. U betaalt minder voor uw elektrische apparaten
Schrikt u wel eens als u uw elektriciteitsrekening ziet? Als u kiest voor zonne-energie, dan kunt u energie terug leveren aan het net, wat wordt verrekend met uw totaal. Omdat een kantoor veel verbruik heeft; denk aan het verbruik van laptops, professionele beamers, de koelkast en het koffiezetapparaat, kunt u met zonnepanelen flink snijden in uw maandelijkse elektriciteitskosten. Met zonnepanelen kunt u met een gerust hart koffiezetten voor uw klanten en op een grote tv of in een meetingruimte met professionele laser beamers info filmpjes afspelen over het bedrijf. Natuurlijk raden we niet aan om energie te verspillen, maar met zonne-energie kunt u energie gebruiken zonder steeds te vrezen voor een verschrikkelijke elektriciteitsrekening.
  1. Ecologisch werken is goed voor uw reputatie
Klanten hechten steeds meer belang aan waar een bedrijf voor staat. Niet alleen de prijs en de service tellen, maar ook de unique selling points van een organisatie. Zo worden bedrijven die letten op het milieu of geld doneren aan goede doelen, vaak geprefereerd. Een bedrijf kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld te werken met zonne-energie en geen single-use plastics meer te gebruiken. Zo draagt het bedrijf een steentje mee aan een betere wereld.
  1. U mag uw zonnepanelen meenemen in uw BTW-aangifte
Wist u trouwens dat de Nederlandse overheid ook pro-zonne-energie is? Als ondernemer kunt u btw terugvragen voor uw zonnepanelen; hoeveel btw u mag afschrijven is afhankelijk van het soort zonnepanelen die u heeft aangelegd.