Afbeelding

Zijn zonnepanelen duurzaam?

installatie
Ben jij geïnterneerd in een duurzamer huis? Dan kan het installeren van zonnepanelen jou daarbij helpen. Overal om je heen zie je dat mensen steeds meer aan het verduurzamen zijn. Door bewustwording van de klimaatveranderingen wil iedereen om ons heen steeds meer beteken voor de maatschappij. Zonnepalen is een van de materialen die energie wil wekken van uit een natuurlijke bron. Steeds meer mensen investeren in zonnepanelen om direct energie te weken van de zon. Het zonlicht wordt op gevangen door de zonnepanelen en om gezet naar elektriciteit. De geproduceerde gelijkstroom wordt omgezet tot wisselstroom. De wisselstroom kan ingezet worden voor eigen gebruik. Het opvangen van de zonnestralen is een schone manier om elektriciteit te maken, hierdoor wordt het zonnepaneel gezien als een duurzaam middel.
Zonnepanelen op elk dak De meeste daken zijn geschrikt voor zonnepanelen. Bij het bepalen of een dak geschrikt is voor zonnepanelen wordt er naar een aantal factoren gekeken. De richting waar de zonnepanelen komen te liggen kan bepalen of er voldoende licht kan worden opgevangen. Hier speelt de helling ook een rol. Bij een schuin dak wordt er gekeken naar de zijkant die de meeste zon kan opvangen. Schaduw is ook een factoor dat gevolgen kan hebben bij het plaatsen. Door te veel schaduw ontstaat er een mogelijkheid dat er niet voldoende rendement is om energie op te wekken. Als laatste wordt er gekeken naar de oppervlakte. Er zijn meerder panelen nodig om energie op te wekken. Bij het plaatsen van de panelen moet er rekeningen worden gehouden met de 20 centimeter spelling tussen de nok en dakrand.
Meer informatie lees je op www.zonnepanelen-info.nl
Levensduur van een zonnepaneel In theorie kan het zonnepaneel gemiddeld 30 jaar mee. De zonnepanelen die hedendaags geproduceerd worden, leveren de eerste 25 jaar efficiënt energie op. Na 50 jaar zal je merken dat het rendement af gaat nemen. De levensduur wordt bepaald door de kwaliteit van de omvorming en het zonnepaneel zelf. Het onderhouden van de zonnepanelen kan ook een rol spelen in de levensduur. Het is goed om te weten dat de ‘omvorm’ van een zonnepaneel sneller toe is aan vervanging. De gemiddelde levensduur van omvorming zit tussen 10 en 15 jaar. Het vervangen van de omvang in noodzakelijk voor de werking van het zonnepaneel.
Toekomstige zonnepanelen Het ontwikkelen van zonnepanelen gaat snel. Er worden nieuwe technieken ontwikkeld om meer energie op te wekken van uit de zonnestralen. Het resultaat dat ontwikkelaars willen bereiken zijn betere opbrengsten van energie, ook wanneer het bewolkt is. Er zijn een aantal factoren die kunnen helpen om de resultaten te behalen:
-          Zonneramen: Dit zijn ramen waarin een geïntegreerd zonnepaneel zit. Deze kunnen toegepast worden op gebouwen met veel ramen. -          Flexibele zonnepanelen: Deze worden vooral gebruikt voor kleine oppervlaktes. Voor in de toekomst zijn ontwikkelaars ervoor zorgen dat het flexibele zonnepaneel even veel energie kan opwekken als de traditionele. -          PERC-zonnepaneel: Deze is ontwikkeld om energie op te vangen bij bewolkt weer. Door het verder ontwikkelen van de zonnepanelen komen er nieuwe mogelijkheden om zonnestralen om te zetten tot energie.
Lees ook: zonnepanelen kopen valkuilen