Afbeelding

Startup DeWarmte breidt duurzaam assortiment uit met all-electric ready hybride warmtepomp!

installatie
DeWarmte, een award-winning en duurzame-warmte scale-up uit Delft, kondigde gisterochtend een assortimentsuitbreiding aan. Het bedrijf dat in 2019 is opgericht door twee toenmalige studenten van de TU Delft, hoopt hiermee een stap dichterbij haar einddoel te komen: ‘Duurzame warmte voor iedereen’. Naast de HeatCycle, een slimme warmtepomp om warmte terug te winnen uit afvalwater, biedt het bedrijf vanaf nu ook een eigen hybride warmtepomp aan, genaamd: ‘DeWarmte Pomp AO’. Er is veel tijd gestoken in het ontwerp, om verduurzaming zo aantrekkelijk mogelijk te maken want wie wil er nou geen mooi apparaat in zijn tuin hebben staan? De ambitie van DeWarmte is om met dit product nog meer Nederlanders te helpen met verduurzamen en te laten zien dat gasloos wonen mogelijk en niet ingewikkeld is. De eerste installaties zullen al in november 2022 plaatsvinden.
DeWarmte Pomp AO 5 september 2022 is de DeWarmte met de ’Pomp AO’ live gegaan. Een all-electric ready, hybride lucht-water warmtepomp die eenvoudig te installeren is en tot een gemiddelde gasbesparing van 70% in een huishouden leidt. Met een energielabel van maar liefst A+++ is de Pomp AO duurzaam op alle fronten. Gecombineerd met de HeatCycle is er helemaal geen gasaansluiting meer nodig.
Circulaire warmte DeWarmte is bekend geworden met het concept ‘circulaire warmte’. Oprichters Sander Wapperom en Auke de Vries hebben een duurzame oplossing ontwikkeld om warmte uit de afvoer terug te kunnen leveren aan de woning, voor zowel tapwater als verwarming. Hierbij keken ze naar verloren warmte die niet benut werd. De gemiddelde temperatuur van het afvalwater in een woning ligt rond de 27 °C. Dit komt bijvoorbeeld door de douche, vaatwasser en wasmachine. Uit deze verliezen is de HeatCycle geboren: een duurzame oplossing waarmee de verloren warmte uit het afvalwater wordt onttrokken en weer terug naar de woning gaat. Hiervan zijn inmiddels de eerste 100 succesvol geïnstalleerd bij klanten, het bedrijf heeft hiermee veel ervaring opgedaan en productverbeteringen doorgevoerd. Na het succes van de HeatCycle zijn de jonge ondernemers verder gegaan met een oplossing om woningen helemaal van het gas te halen. Daarnaast biedt dit ook een optie voor wooneigenaren die door technische redenen geen gebruik kunnen maken van de HeatCycle.
“Na de succesvolle lancering van de HeatCycle vorig jaar hebben we door onze samenwerking met onze klanten veel ervaring opgedaan. We kwamen tot de conclusie dat we ook oplossingen willen bieden aan klanten zonder kruipruimte of kelder.  Daarnaast willen we helemaal gasloos wonen als optie kunnen bieden. We willen impact hebben en duurzame warmte voor iedereen toegankelijk maken. Daar draagt de ‘Pomp AO’ direct aan bij. Met ons enthousiaste team zijn we dan ook vastbesloten om dit te realiseren!”, aldus Sander Wapperom, mede-oprichter van DeWarmte.
Warmtepompen: een betrouwbaar alternatief voor gas Het nieuw product, de Pomp AO, bestaat enkel uit een buitenunit die in de tuin of op een plat dak van een woning kan komen te staan of aan de buitengevel kan worden gemonteerd. Vervolgens wordt hij aangesloten op het dichtstbijzijnde radiatorcircuit, zodat het leidingwerk dat getrokken moet worden beperkt blijft. Ook plaatst het bedrijf een luxe en superslim regelsysteem inclusief monitoring zodat er vanaf afstand ook updates kunnen worden uitgevoerd. Uit de buitenlucht onttrekt de ‘Pomp’ de warmte en deze kan daarna gebruikt worden voor de verwarming van een huis.
Gasloos Het nieuw product van DeWarmte is ontwikkeld met het oog op een gasloze toekomst.  Samen met de HeatCycle kan met de ‘Pomp AO’ bovendien een groot deel van de woningen in Nederland volledig van het gas af, een wens van steeds meer Nederlanders en een verplichting van de overheid vanaf 2026. In zo’n situatie zorgt de HeatCycle voor het tapwater en de ‘Pomp’ voor de verwarming. Zowel de HeatCycle als de Pomp zijn ‘standalone’ oplossingen die ook met elkaar en andere (duurzame) installaties eenvoudig te combineren zijn.
Pre-sale en installaties Al meer dan 115 early birds hebben zich de afgelopen weken gemeld bij DeWarmte, maar vanaf 5 september 2022 is de officiële verkoop voor iedereen gestart. In november en december, dit jaar nog, worden de eerste warmtepompen geplaatst bij de early birds maar in 2023 is er nog volop ruimte voor nieuwe installaties, zodat er komende winter al verduurzaamd kan worden.
Over DeWarmte DeWarmte bestaat sinds 2019 en het bedrijf heeft veel ervaring opgedaan met het installeren van warmtepompen, rechtstreeks bij de consument en zonder tussenkomst van derden. Het team van DeWarmte bestaat uit circa 20 medewerkers en groeit snel. Als alle geschikte woningen worden verwarmd met de HeatCycle dan resulteert dat in een uitstoot verlaging van 6.7 Mton CO2. De impact is natuurlijk nog veel groter als ook op alle daarvoor geschikte plekken een Pomp AO wordt geïnstalleerd. Dit is vergelijkbaar met het sluiten van 2 kolencentrales of de totale CO2 uitstoot van de provincie Utrecht. DeWarmte vindt dat deze effectieve verduurzamingsmaatregel tegen klimaatverandering bereikbaar moet zijn voor zoveel mogelijk mensen, naast de positieve impact op klimaatverandering. Info: www.dewarmte.nl