Afbeelding

Wat je moet weten voordat je elektrische vloerverwarming laat plaatsen

installatie
Wil je de huidige woning voorzien van een nieuw verwarmingssysteem of heb je recentelijk een nieuwe woning aangekocht? Dan heb je ongetwijfeld gehoord van elektrische vloerverwarming. Met een complete set vloerverwarming kun je verschillende ruimtes in je woning op een duurzame manier verwarmen. Maar misschien weet je nog niet welk type warmtebron het beste bij je woning past. In dit artikel voorzien we je van praktische informatie, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. 

Elektrische vloerverwarming is ideaal voor mensen met een beperkt budget 

We leven in dure tijden en we begrijpen dan ook dat je niet al te veel wilt uitgeven aan een verwarmingssysteem. Tegelijkertijd wil je wel voor duurzaamheid gaan, zodat je bijdraagt aan een beter milieu en effectief bespaart op je energiekosten.  Een elektrische vloerverwarming is ideaal voor mensen met een beperkt budget. De meeste systemen zijn goedkoop verkrijgbaar bij vloerverwarming-direct.nl. Tegelijkertijd zijn ze gemakkelijk te plaatsen, dus je bespaart flink op de arbeidskosten. Wanneer je een beetje handig bent, dan kun je zelf het vloerverwarmingssysteem plaatsen.  

Elektrische vloerverwarming is ideaal voor kleinere ruimtes

Elektrische vloerverwarming werkt het beste in kleine ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, slaapkamer of een kleine woonkamer. Dan is elektrische vloerverwarming namelijk het meest effectief vanwege de snelle opwarmtijd. Laat je een elektrisch verwarmingssysteem in een grotere ruimte plaatsen? Dan duurt het juist langer voordat de ruimte wordt verwarmd. Dat is niet effectief en bovendien verbruik je dan nodeloos veel energie. 

Je hebt verschillende vloerverwarmingssystemen 

Elektrische vloerverwarming heb je in verschillende soorten en maten. Tegelijkertijd heb je ook twee soorten systemen. Je hebt namelijk een open systeem en een gesloten systeem. Ga je voor vloerverwarming met een open systeem? Dan worden de buizen direct aangesloten op de warmtebronnen. Het open systeem is het meest effectief, maar helaas niet altijd gemakkelijk te installeren. Bij een gesloten systeem is er geen directe aansluiting en daarom heb je een warmtewisselaar nodig. Een gesloten systeem is wel beter voor de duurzaamheid, want je krijgt dan minder snel met roestvorming te maken. 

Meerdere vloeren zijn geschikt voor elektrische vloerverwarming 

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat je een specifieke vloer nodig hebt voor elektrische vloerverwarming. Het is inderdaad een feit dat niet alle vloeren geschikt zijn, maar gelukkig de meeste vloeren wel. Denk aan pvc-vloeren, vinyl, keramische tegels, grindvloeren en nog veel meer. Een elektrisch verwarmingssysteem veroorzaakt geen schade aan de bovengenoemde vloeren, maar niet bij elk type vloer is het systeem even effectief. Om die reden is het wel verstandig om vooraf even onderzoek te doen naar de beste vloeren. 

Conclusie 

Met een nieuw elektrisch verwarmingssysteem ga jij voor een duurzame woning. In dit artikel hebben we je voorzien van praktische informatie over elektrische vloerverwarming. Hopelijk kun je dankzij dit artikel een weloverwogen beslissing nemen.