Afbeelding

OMSCHOLEN NAAR EEN BAAN IN DE TECHNIEK? DIT IS WAAROM!

installatie

Speel je al jaren met het idee om jezelf te laten omscholen naar een baan in de techniek? Maar heb je nooit die stap daadwerkelijk durven te zetten? Dan ben je zeker niet alleen. Hoe ouder je wordt, hoe spannender het is om zo’n levensveranderende gebeurtenis door te zetten. Het heeft immers ook steeds meer gevolgen. Stel, je hebt nu een vaste baan, een vast inkomen en ook vaste maandlasten en een gezin dat op jou rekent. Dan is het ongelooflijk spannend om dit stop te zetten en het roer volledig om te gooien. Je hebt nou eenmaal meer verantwoordelijkheden.

Toch geloven we dat je nooit te oud bent om een andere richting op te gaan. Omscholen kan op elke leeftijd. Bovendien staan ze in de technische sector te springen om nieuw personeel. Je kunt dan ook een zeer warm onthaal verwachten. Ook zijn er verschillende opleidingsinstituten die het makkelijker maken voor mensen om zich op latere leeftijd te laten omscholen. Wil je dus een elektrotechnicus opleiding volgen, maar heb je geen ervaring met dit werk? Wees dan niet bang om deze stap toch te wagen. In dit artikel leggen we uit waarom. 

Baanzekerheid 

Steeds meer mensen laten zich omscholen omdat er simpelweg te weinig werk is in hun expertisegebied. Door de jaren heen is onze wereld nou eenmaal flink veranderd. Daardoor zijn bepaalde beroepen overbodig geworden. Soms is het dan ook noodzakelijk om van vakgebied te veranderen. In dat geval is een baan in de techniek zeker de moeite waard. Techniek is de toekomst. Er komen steeds meer banen bij. Helaas zien we ook dat door de vergrijzing en een tekort aan jongeren die voor de technische sector kiezen, er toch een flink tekort aan goed personeel is ontstaan. Technische bedrijven staan te springen om nieuw personeel. Dit betekent niet alleen dat er gestrooid wordt met mooie salarissen en fijne extraatjes, maar ook dat je ongelooflijk veel mogelijkheden hebt, zodra je bent afgestudeerd. De kans dat je snel een baan vindt, is ongelooflijk groot. 

Veel mogelijkheden 

Besef goed dat de technische sector heel breed is. Je kunt denken aan een opleiding installatiemonteur, maar ook aan een opleiding loodgieter avondschool. Misschien is het wel je droom om zonnepanelenmonteur te worden. Dit alles valt onder de technische sector. Zo ontdek je al snel dat er werkelijk voor ieder wat wils te vinden is. Je kunt alle kanten op. 

Als je kiest voor opleidingsinstituut Strevon word je bovendien volledig bijgestaan in het opleidingstraject. Het streven is om je binnen anderhalf jaar volledig klaar te stomen voor het vak. Je leert hierbij vrijwel alles in de praktijk, waardoor je niet meer ongewild de schoolbanken in hoeft te duiken. Bovendien krijg je vanaf je eerste dag direct salaris aangeboden en is het mogelijk om bij dit leerbedrijf te blijven werken. Hierdoor beschik je over een (financiële) zekerheid, waardoor de drempel minder hoog wordt.