Top 5 voordelen van een PMMA vloer

renovatie
Een PMMA vloercoating wordt gebruikt in verscheidene bedrijfsruimtes en is niet specifiek gemaakt voor 1 bepaalde sector. Dit maakt het geschikt voor zowel bakkerijvloeren, slagerijvloeren, melkfabrieken, slachterij vloeren en nog veel meer. Als u benieuwd bent of uw vloer ook geschikt is voor een PMMA vloercoating, zijn er voorbeelden van bedrijfsruimtes beschikbaar.
Wat is PMMA? PMMA staat voor PolyMethAcrylaat, en samen met ingestrooid fijn zand zal de hars van PMMA zorgen dat er een mooie vloercoating ontstaat. U kunt PolyMethAcrylaat tegenkomen in verschillende producten, onder andere plexiglas. Deze coating vloer zal in verschillende lagen worden aangebracht en is meestal tussen de 3 en 4 mm dik, hierbij wordt rekening gehouden met het type ondergrond.
Top 5 voordelen van een PMMA coating vloer 1. Snel uithardend  - Het grootste voordeel is toch wel de korte uithardingstijd. Dit is vooral erg belangrijk als de vloer wordt aangebracht in een bedrijfsruimte waar het productieproces niet lang stil kan worden gelegd, zoals in een slagerij of drukkerij. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u veel tijd verliest, doordat deze tijd wordt beperkt tot een minimum.
2. Vloeistofdicht - Dit komt erg van pas wanneer hygiëne ontzettend belangrijk is, zoals in bakkerijen of slagerijen. Deze voedselverwerkingsbedrijven moeten voldoen aan bepaalde hygiënevoorschriften,waar een PMMA coating vloer een bijdrage aan levert. De hars van PMMA heeft een afdichtende functie, wat het vloeistofdicht maakt. Hoeken en gedeelten van wanden kunnen worden meegenomen zodat er een goede waterdichting ontstaat. Hierdoor wordt het mogelijk ook deze plekken een goede schoonmaakbeurt te geven.
3. Antislip -  Een PMMA vloer is slijtvast en er kan voor gekozen worden om hier een antislip laag op aan te brengen in plaats van de gladde versie te gebruiken. Waarom is dit handig? Vaak wordt er gebruik gemaakt van water of chemische reinigingsmiddelen en kan uw personeel uitglijden. De antisliplaag zorgt ervoor dat er geen gevaarlijke situaties zullen ontstaan voor uw personeel.
4. Chemisch bestendig & Mechanisch sterk - Indien het een gewoonte is om met zwaar materieel of machines te werken in de bedrijfsruimte, is dit geen enkel probleem voor de PMMA vloer coating. Deze vloer is mechanisch erg sterk en kan deze druk dus zeker aan. Een extra pluspunt is dat chemicaliën niet kwaad kunnen op deze vloer doordat deze chemisch bestendig is.
5. Flexibel - Door de flexibiliteit van deze vloer coating gaat deze ook langer mee omdat er niet zomaar scheuren of gaten zullen ontstaan. Hierdoor is het gebruik van een PMMA vloercoating een veilige, uiterst duurzaam en vooral onderhoudsvriendelijke manier voor uw bedrijf.
Als u de keuze maakt voor een PMMA vloercoating, wees er dan op voorbereid dat er een onaangename geur vrijkomt wanneer de vloer wordt aangebracht. Gelukkig is deze snel weer weg, doordat de vloer binnen 2 uur al droogt.