|
| kip-washi-tec-tape-schilder2|kip-washi-tec-tape-schilder

Innovatieve tapes: Voor een maximaal eindresultaat

renovatie
De naam maskeertape zegt veel, zoniet alles over zijn functie binnen het schilderwerk: alle delen die niet van verf moeten worden voorzien afschermen van de overige afwerking. Een veeleisende taak, waarbij je met zowel binnen- als buitenprestaties rekening moet houden. Door het enorme marktaanbod ziet de schilder vaak door de bomen het bos niet meer en daar brengt Kip® verandering in. De toonaangevende tapeproducent voor professionals rangschikt het aanbod in kwaliteitsranges.
Schilders op weg helpen Door voortaan haar aanbod overzichtelijk te rangschikken in kwaliteitsranges, wil Kip®vakmensen helderheid verschaffen en hen zo goed mogelijk op weg helpen. “Washi-tape staat in de schildersbranche bekend als hoogkwalitatieve afplaktape uit 100% Japans papier. Omdat washi geen beschermde naam is, proberen tapefabrikanten commercieel een graantje mee te pikken. Ze creëren goedkope afplaktapes en noemen het washi, terwijl het van ander papier is gemaakt. Zo wordt de schilder op het verkeerde been gezet”, zegt Barry Schoneveld, verkoopmanager van Kip® in de Benelux.“Wij willen het eerlijke verhaal vertellen dat niet alle gele
afplaktapes washi-tapes zijn. Om het verschil tussen reguliere afpaktape en washi-tape duidelijk te maken voor de schilder, bieden we ons aanbod daarom voortaan overzichtelijk in categorieën aan. Zo weet de vakman meteen wat hij koopt.”
Kwaliteitsranges uitgelicht “De eerste reeks is MASKING-TEC®, traditionele, gekrepte schilderstape met goede kleefkracht. Deze tape heeft van oudsher zijn sporen verdiend en wordt nog steeds veelvuldig ingezet. Door de hogere kleefkracht kan deze tape prima worden ingezet op ruwe ondergronden of stoffige omgevingen.” Door de gekreppte eigenschappen van het papier is MASKING-TEC® ook ideaal voor het afplakken van rondingen.

“Daarnaast hebben we de categorie WASHI-TEC®, met een gladder papier en een meer gebalanceerde kleefkracht. Onze WASHI-TEC®, tapes zijn gemaakt van 100% Japans papier. Deze tapes zijn hierbij verstekt met extra lange Jinzokei® vezels. Hierdoor zijn deze tapes erg dun, plooibaar en tegelijkertijd extreem scheurvast en stabiel. Dit maakt een precieze applicatie op gladde en licht gestructureerde oppervlakken mogelijk en voorkomt zo het onderlopen van verf.
WASHI-TEC® tapes zijn langdurig uv-bestendig en dus geschikt voor voor binnen- en buitengebruik. Kwalitatief gezien is dit absoluut ons paradepaardje, maar het is daarmee niet per definitie beter dan de tapes uit de MASKING-TEC® categorie. Dat hangt van de ondergrond en de klus af”, legt Schoneveld uit.
Tips van de expert #1: Neem de tijd om de juiste tape te kiezen. Correcties, nabewerking en schoonmaakwerkzaamheden moeten vermeden worden. #2: Plakband met WASHI-TEC®-papier als drager levert goede resultaten op. Door de geringe materiaaldikte is een messcherp resultaat haalbaar. #3: Verwijder de tape voorzichtig en gelijkmatig van de ondergrond onder een zo vlak mogelijke hoek en niet direct nadat de verf is opgedroogd, maar steeds voordat het volledig is doorgedroogd. De ideale hoek om de tape te verwijderen is 30° tot 45° parallel aan het oppervlak. #4: Bij gevoelige oppervlakken zoals behang- of spateltechnieken wordt een paarse tape met lichte kleefkracht (WASHI-TEC® behang) aanbevolen. Deze tape is voorzien van een speciale lijm.
Meer informatie vindt u op www.kip-tape.com
|