Afbeelding

4 voordelen van kunststof gevelbekleding

renovatie
Wil jij jouw woning of bedrijfspand in een nieuw jasje steken? Dan biedt gevelbekleding uitkomst. Door voor een andere soort of kleur gevelbekleding te kiezen, krijgt een gebouw een compleet andere uitstraling. Gevelbekleding wordt vandaag de dag gemaakt van verschillende materialen. Toch zien we dat veel mensen kiezen voor kunststof gevelbekleding. Dit komt vooral doordat deze gevelbekleding de nodig voordelen met zich meebrengt. In deze tekst zetten wij 4 voordelen van kunststof gevelbekleding op een rijtje. 
1. Nauwelijks onderhoud
 
Het grootse voordeel van kunststof gevelbekleding is de minimale hoeveelheid onderhoud. Als je dit materiaal bevestigt aan jouw gevel, is zo nu en dan schoonmaken voldoende. Dit kan met een sopje en een doekje, maar met alleen een waterstraal wordt kunststof gevelbekleding vaak ook al goed schoon. Omdat kunststof zijn kleur behoudt, hoef je deze gevelbekleding nooit te schilderen. Zelfs niet als je het al jaren aan woning bevestigd is.  Kies je voor houten gevelbekleding? Dan is onderhoud wel noodzakelijk. Hout moet je namelijk met enige regelmaat schuren, schilderen en lakken om het mooi te houden.
 
2. Verkrijgbaar in verschillende varianten
 
De minimale hoeveelheid onderhoud is niet de enige reden om voor kunststof gevelbekleding te kiezen. Nee, want de mogelijkheden zijn ook nog eens eindeloos. Zo kun je gevelbekleding van kunststof bijvoorbeeld bestellen in vrijwel iedere kleur. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er geen geschikte kleur voor jouw woning te vinden is. Ben je meer van het hout? Dan geniet kunststof gevelbekleding mogelijk niet jouw voorkeur. Toch is het niet verstandig om kunststof direct af te schrijven. Waarom niet? Omdat er ook kunststof gevelbekleding is met een houtlook. Deze gevelbekleding heeft de uitstraling van hout, maar je profiteert van de voordelen van kunststof. Ga je voor een robuuste gevel kies dan voor kunststof rabatdelen, deze zijn er in houtlook en in uni-kleuren.
 
3. Bestand tegen verschillende weersomstandigheden
 
Als je hout aan jouw gevel bevestigt, moet je dit regelmatig onderhouden. Dit is het gevolg van de verschillende weersomstandigheden waaraan gevelbekleding bloot wordt gesteld. Hierdoor verliest hout langzaam maar zeker zijn kleur. Daarbij komt dat houten gevelbekleding op den duur kan gaan rotten. Niet gek, want de gevelbekleding wordt blootgesteld aan veel water. Met kunststof hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Dit materiaal is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. Het behoudt zijn kleur en bovendien is kunststof gevelbekleding vocht- en UV-bestendig.
4. Goede prijs-kwaliteitverhouding
 
De prijs van kunststof gevelbekleding ligt doorgaans hoger dan de prijs van houten gevelbekleding. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk toch uit naar hout. Op de korte termijn is dit materiaal vaak goedkoper, maar op de lange termijn niet. Waarom niet? Dat heeft verschillende redenen. Je moet bijvoorbeeld regelmatig nieuwe verf en lak kopen om het hout te onderhouden. Bij gevelbekleding van kunststof is dit niet het geval. Daarbij komt dat kunststof een langere levensduur heeft dan hout. Kunststof gevelbekleding heeft dan ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.