Afbeelding

Muren hebben een grote impact op de uitstraling van ruimtes

renovatie
Houd bij het ontwerpen van de architectuur van een woning rekening met de impact van wanden op de uitstraling van ruimtes. Denk aan het verschil tussen een muur met en zonder raam. Ruimtes met relatief veel natuurlijke lichtinval zullen over het algemeen groter lijken, dan ruimtes zonder ramen in de wand.
Bij de keuze voor een muur met raam, kun je kiezen tussen losse ramen of bijvoorbeeld een groot dubbel raam die van boven tot aan beneden loopt. Niet alleen hebben dergelijke architectuur keuzes invloed op het optische formaat van een ruimte; ook de privacy van bewoners speelt hierin mee.
Ook bewoners zelf bepalen de impact van een muur op de uitstraling van hun kamers door deze van een specifieke kleur verf of behang te voorzien. Niet alleen de kleur verf speelt mee; kijk ook naar het type verf. Er zit bijvoorbeeld een verschil tussen Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak en een matte lak van Wijzonol. Wat krijgt jouw voorkeur? 
Impact van de kleur van een bepaalde soort verf  Met verf kun je een statement maken, door bijvoorbeeld te kiezen voor een felle accentkleur op de wand. Een alternatief is het combineren van twee kleuren, waarbij je bijvoorbeeld een groot rond vlak in een andere kleur verft dan de rest van de wanden. Het geeft de wanden binnen je woning karakter en maakt deze uniek! Wanneer je online verfspullen koopt, heb je vaak de mogelijkheid om een kleurenwaaier of een aantal testers te bestellen. Gebruik deze om te beoordelen wat het effect is van een specifieke combinatie van kleuren. Het voordeel van het verven van wanden; mocht de gekozen combinatie niet bevallen, dan kun je de wand relatief makkelijk van een nieuwe kleur voorzien. 
Ruimtes optisch groter laten ogen met spiegels  Niet alleen de manier waarop de muren van een pand worden afgewerkt bepaalt hoe groot een kamer optisch lijkt. Ook de gebruikte accessoires spelen hierin een rol. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om spiegels op te hangen. De spiegels zorgen voor een zekere weerkaatsing, waarmee je door de ruimte heen kunt kijken. De ruimte zal hierdoor groter lijken dan deze in werkelijkheid is. Kies voor een grote spiegel aan de wand, of ga voor een creatieve oplossing: een mozaïek van verschillende kleine spiegels. Het laat de ruimte optische groter lijken én vormt een heuse eyecatcher in het interieur binnen je kamer.