||
|| ||

Energiebesparende dakbaan

renovatie
Vandaag de dag gaat de voorkeur steeds meer uit naar materialen met een lichte kleur. We zien dat onze Derbicolor FR White dakbedekking steeds meer wordt gekozen. Met reden, want witte daken reflecteren het zonlicht en dat heeft een duidelijke impact op het energieverbruik. En wie wil er nou geen energie besparen in deze tijd?
De voordelen Derbicolor FR White is een product met een bewezen levensduur van +40 jaar. Het product onderscheidt zich van de Derbigum SP FR door de gemineraliseerde afwerking in meerdere kleuren (wit, lichtgrijs, donkergrijs,bourgondisch bruin, groen en Olivijn). De gecombineerde inlage van glasvlies en polyester geeft het product een zeer sterke stabiliteit, trek- en ponsweerstand. Tevens is het productiesysteem milieuvriendelijk en is ook deze dakbaan 100% recyclebaar. Ook zijn er subsidiemogelijkheden met Derbicolor FR White, voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Het product kan toegepast worden op hellende of platte daken en is uiteraard vliegvuurbestendig, zo voldoet het product aan alle veiligheidseisen.

Energiebesparend Buiten dat de witte leislag zorgt voor een mooi esthetisch beeld, zorgt het ook voor een reflectie van het zonlicht. Deze dakbedekking fungeert dan ook uitstekend als een passieve koeling. In de zomer zal de warmte gemakkelijk buiten worden gehouden. De airco draait minder en dat zorgt weer voor een besparing op de energiekosten. In de zomer kunnen zwarte dakbanen een temperatuur bereiken van circa 70-80 graden. Een witte dakbaan zal veel minder opwarmen. De lagere daktemperatuur zal in zekere mate een positieve invloed hebben op de binnentemperatuur in de onderliggende ruimte. Zonnepanelen kunnen een beter rendement behalen bij toepassing van een witte dakbedekking van Derbigum. Naast de Derbicolor White produceert Derbigum ook de Derbigum Aquatop Reflective White. Dit product is wit afgewerkt middels een prefab aangebrachte acrylcoating en heeft hierdoor een nog hogere reflectie als de Derbicolor FR White.
Circulaire toekomst Derbigum heeft diverse systemen die u de perfecte oplossing bieden, onze systemen worden zo ontwikkeld dat ze een bijdrage leveren aan een circulaire economie. Of u nu kiest voor een traditioneel plat dak, een multifunctioneel dak, een wit dak of een groendak. 
Met Derbigum dakbanen kiest u altijd voor duurzaam, een lange levensduur en een circulaire toekomst. 
Meer informatie over onze producten, Derbigum en circulaire economie of inspiratie op doen? Bekijk onze websites www.derbigum.nl en www.norooftowaste.nl 
||
||