Afbeelding

Voordelige en duurzame afwerking van kale muren in huis

renovatie
Bij de keuze voor een nieuwbouwwoning of bijvoorbeeld aanbouw aan je bestaande huis ontkomt je niet aan het afwerken van kale muren. Dat stelt je al snel voor de keuze tussen het stucen hiervan en bijvoorbeeld het aanbrengen van glasvezelbehang. Naast glasweefselbehang kan ook renovlies behang een optie zijn. Het verschil tussen beide soorten behang zit in het feit dat glasweefselbehang een structuur, een licht reliëf bevat. Je kunt dit enigszins vergelijken met spackwerk. Renovlies behang bevat geen reliëf, het is volledig egaal. 
Wat is de meest duurzame en voordelige optie, wanneer je uit beide soorten afwerking kunt kiezen? In dit artikel lees je er meer over. 
Keuze voor vlies behang vaak de voordeligste  Vaak blijkt dat het aanbrengen van vlies behang de voordeligste en meest duurzame optie is. Er hierbij van uitgaande dat je voor het aanbrengen van stucwerk en behang een professionele partij inschakelt; er zijn altijd goedkopere stukadoors te vinden. Het resultaat van het inschakelen van dergelijke partijen zal nadien echter tegenvallen in veel gevallen. 
Houd bij het afwerken van wanden in een nieuwbouwwoning of aanbouw rekening met het feit, dat er vaak nog vocht in deze wanden zit. Geleidelijk aan zal het vocht uit de woning trekken na de oplevering ervan. Verloopt dit proces echter te snel, dan krimpt de wand en loop je het risico op scheurvorming. Die scheurvorming zal bij het gebruik van behang niet zichtbaar zijn. Kies je voor het stucen van kale muren, dan loop je het risico dat de scheuren zich ook in het stucwerk vormen.  
Nader afwerken van wanden na het behangen hiervan  Zodra het behang op de wanden van je nieuwbouwwoning of aanbouw aangebracht is, kun je deze muren verder afwerken. Concreet betekent dit dat je het witte behang mogelijk in een andere RAL-kleur wilt (laten) verven. Dit zou je zelf kunnen doen met een roller en kwast, om zo geld te besparen. Het mooiste resultaat krijg je echter, wanneer je hier een professional voor inschakelt. Dit voorkomt vegen in het schilderwerk, evenals dat druipers rond het plafond worden tegengegaan. 
Niet onbelangrijk bij het inschakelen van een specialist voor het verven van wanden is dat deze doorgaans sneller werkt. Veel schilders maken gebruik van een verfspuit, in plaats van een roller en kwast. Tijd om aan de slag te gaan met het inrichten van de aanbouw, of de verhuizing naar je nieuwbouwwoning!