Wat ga je doen?

In onze maatschappij spelen betonnen constructies een belangrijke rol. De levensduur van dergelijke (bestaande) betonconstructies is daarbij een groeiend onderwerp. Binnen TNO werken wij vanuit drie invalshoeken aan de duurzaamheid van betonconstructies: materialen, constructief gedrag en betrouwbaarheid. Daarbij wordt vaak nauw samengewerkt met partijen zoals de Rijkswaterstaat, ProRail en de TU Delft. Het team Materialen is op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega die toegepaste wetenschap en praktijk zo weet te verbinden dat we het verschil maken op het gebied van levensduurbeoordeling en –verlenging van betonconstructies.

Met je wetenschappelijke basis leg je de brug naar de praktijk, doet consultancy, maar bent ook betrokken bij kennisontwikkeling op dit gebied. Je begeeft je op het terrein van duurzaamheidsbeoordeling van betonmengsels en -constructies. Je hebt kennis van relevante degradatiemechanismen zoals wapeningscorrosie. Je praktische inslag pas je toe in uiteenlopende projecten zoals de beoordeling van de integriteit van een betonnen pijpleiding, het ontwerpen van preventieve of curatieve maatregelen voor de instandhouding van bestaande betonconstructies tot het beproeven van de duurzaamheid van specifieke betonmengsels of in de grond gevormde wanden.

Wat vragen wij van jou?

Om deze rol goed te kunnen vervullen is het van belang dat je jezelf herkent in het onderstaande profiel. Naast minimaal 5 jaar werkervaring, heb je een WO-opleiding afgerond in de richting: Civiele Techniek, Materiaalkunde, Geologie, Anorganische chemie of aanverwant.

Daarnaast heb je:

  • Ervaring als adviseur/consultant bij inhoudelijke vraagstukken.
  • Een netwerk op het gebied van levensduur van betonconstructies.
  • De ambitie om, na enkele jaren ervaring op het gebied van betonduurzaamheid en -degradatie,  je carrière voort te zetten in een omgeving waarin (toegepast) wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol speelt.
  • Uitgebreide kennis van de werking van betonconstructies, kent de daaraan gestelde eisen en weet welke rol materiaaldegradatie speelt.
  • Ervaring met betonreparaties en levensduurverlengende technieken voor beton en betonconstructies.
  • Affiniteit met bronnenonderzoek, experimenteel onderzoek en het toepassen van diverse onderzoekstechnieken bij de beoordeling van betonconstructies.
  • Een zelfstanidge werkhouding, maar voelt je ook thuis in grote multidisciplinaire onderzoeksprojecten.
  • Een scherp oog voor het definiëren van commerciële kansen bij klanten en hebt plezier in het vertalen van concrete problemen naar maatwerk TNO onderzoek.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, waarbij beheersing van de Duitse taal een pré is.

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3500 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het MKB, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Wat kan TNO je bieden?

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4×9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.

Hoe ziet het proces eruit?

Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Na een positieve selectie bespreken we afrondend in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met TNO opnemen:

Recruiter: Rutger Prins
Mobiel: +31 (0)6-141 79583

Hiring manager: Peter Rasker
Telefoonnummer: +31 (0)88-86 61470

Locatie:  Delft
Opleidingsniveau:  WO
Type:  Vacature
Uren per week:  Fulltime – 40