Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Horeca moet sluiten, maar bijeenkomsten met maximaal 30 mensen blijven toegestaan. Hierdoor kan het opleiden van medewerkers gelukkig doorgaan. Brickton, opleider in- en van- de bouwsector, stelt dat hiermee voorkomen wordt dat de ontwikkeling van medewerkers in de bouwsector stil komt te staan.

Lajos Walbeek, oprichter en directeur van Brickton: “We blijven als sector niet alleen nieuwe woningen ontwikkelen, maar zetten gelukkig ook blijvend in op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van bouwprofessionals. We weten immers niet wanneer er een werkend vaccin is. Sommige prognoses gaan ervan uit dat alles pas in 2022 bij het oude is. Het zou absurd zijn als de ontwikkeling van professionals in de bouw stil zou staan tot er een vaccin is.”

Ontwikkeling en innovatie centraal stellen
“Onze missie is om professionals in de bouw vooruit te brengen volgens ons Looped Learning-principe. Hierbij staat continue ontwikkeling centraal. Dat is om meerdere redenen belangrijk. Doordat medewerkers zich blijvend versterken met nieuwe kennis, blijft de bouwketen zich ontwikkelen. Daarbij ontwikkelt de bouw zich in een rap tempo, dus is het nodig om continu in te zetten op de ontwikkeling van professionals in de sector”, aldus Walbeek.

Nederland kampt bovenal met een nijpend woningtekort. Dat woningtekort valt alleen op te lossen met genoeg bouwprofessionals die uitgerust zijn met de juiste vaardigheden. “Door professionals op te leiden, blijven ze geboeid en gebonden aan de bouwsector. Daarbij is het belangrijk dat innovaties, zoals conceptueel bouwen, geïmplementeerd kunnen worden. Dat lukt alleen als we continue ontwikkeling mogelijk blijven maken.”

Maximaal dertig personen
Dinsdag 13 oktober kondigde de overheid nieuwe maatregelen aan om verdere besmettingen van COVID-19 te voorkomen. “Uiteraard hopen wij ook dat de maatregelen het gewenste effect zullen hebben. Onze trainingslocatie in Lijnden blijft gelukkig geopend, omdat we hier corona-proof trainingen geven. We ontvangen op deze locatie nooit meer dan twintig personen per ruimte. Daarmee houden we ons aan de nieuwste corona-maatregelen.”

Walbeek: “We willen ervoor zorgen dat professionals mobiel in hun kennis en vaardigheden blijven, nu en in de toekomst. Daarnaast geven veel mensen aan het persoonlijk contact te missen. In onze trainingen verbinden we die aspecten. Trainingen blijken ook bij te dragen aan het werkgeluk van medewerkers.”

Over Brickton
Brickton gelooft in een leven lang leren, door voortdurend loops te maken: van learning via earning naar returning. Je leert, je verdient en als mentor geef je terug. Hierna is een professional toe aan een volgende stap, ofwel: de volgende loop. Brickton is opgericht door Lajos Walbeek. Walbeek was eerder HR-directeur bij onder meer BAM Bouw en Vastgoed. Zie voor meer info: www.brickton.nl.