Op zoek naar een hippe binnendeur? Lees de tips!

180

Binnendeuren vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het interieur. Er wordt aandacht besteed aan de kleur, uitstraling en het deurbeslag. De binnendeur anno 2022 mag er namelijk uitspringen. Ben je zelf op zoek naar een hippe binnendeur? In dit artikel lees je tips en trends!

Populariteit van de eigentijdse binnendeur uitgelegd
Jarenlang schonken we nauwelijks aandacht aan binnendeuren. Ze waren simpelweg aanwezig in ons huis, maar maakten geen onderdeel uit van onze interieurbeslissingen. Tegenwoordig is dat anders en trekken we onze woonstijl door in vrijwel ieder element van het huis, tot de binnendeuren aan toe.

In de eerste plaats dienen binnendeuren natuurlijk een praktisch nut; ze scheiden de ene ruimte van de andere. Ook hier wordt in de huidige binnendeurentrend op ingespeeld. Zo kun je door middel van ensuite binnendeuren een lange ruimte opdelen. Dit is tevens warmte- en geluidstechnisch erg aangenaam. Tegelijkertijd bestaat de moderne binnendeur veelvuldig uit glazen delen, waardoor er meer lichtinval in de woning wordt gecreƫerd.

Trends op het gebied van binnendeuren
De laatste jaren zijn er een drietal trends te onderscheiden op het gebied van binnendeuren.

  • Stalen binnendeuren: Er kan inmiddels wel gesteld worden dat de stalen binnendeur niet meer weg te denken is uit de interieurwereld: van stalen kamerdeur tot stalen schuifdeur. Met name de matzwart eensuite variant is in menig woning terug te zien, al kun je tegenwoordig kiezen uit allerlei staalkleuren (zwart, wit, goudkleurig, zilverkleurig), staalcoatings (hoogglans, mat, gekleurd), glastinten (transparant, mat, rookglas, melkglas) en patronen in het raamwerk.
  • Binnendeuren in kleur: Tevens schilderen we binnendeuren tegenwoordig in allerlei opvallende kleuren. Zo is het hip om de binnendeuren in dezelfde kleur te schilderen als de wand, maar laten we karakteristieke deuren er ook graag uitspringen door deze van een afwijkende verfkleur te voorzien.
  • Opvallend deurbeslag: Ook aan het deurbeslag wordt tegenwoordig uitgebreid de aandacht besteed. Dat maakt de binnendeur immers compleet. Er wordt gekozen voor allerlei eigentijdse en uiteenlopende ontwerpen. Populaire kleuren zijn matzwart, brons en goudkleurig, al wordt deurbeslag in zilvergrijs ook nog steeds veelvuldig verkocht.