pmma vloer voedingsmiddelen industrie

Er zijn vele aspecten waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste vloer,zeker in het geval van bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Ook zijn er nog eens verschillende vloersystemen waar u uit kunt kiezen. Dat maakt het niet gemakkelijk om de juiste bedrijfsvloer te kiezen. Één van de geschikte vloeren voor de voedingsmiddelenindustrie is een PMMA vloer.

Wat is een PMMA vloer?
PMMA staat voor polymethylmethancrylaat, dit is een kunstharsgebonden vloersysteem. De PMMA vloer wordt ook wel een acrylaatvloer, troffelvloer of mortelvloer genoemd en zoals het bij Mesa Coatings genoemd wordt: Mesa Fast. Het vloersysteem is ca. 4 – 5 mm dik en bestaat uit vier lagen. Allereerst wordt de primecoat-trans aangebracht, deze zorgt voor de hechting aan de huidige ondergrond. Daarna wordt de flexibele tussenlaag geplaatst welke wordt ingestrooid met granulaat. Deze laag zorgt voor het opvangen van spanningen en is hierdoor mechanisch belastbaar. Het granulaat creëert een structuur in het oppervlak en krassen worden op deze manier minder zichtbaar. Als laatst wordt de seallaag aangebracht. Deze is chemisch- en UV-bestendig en dekt de vloer af in de gewenste afwerking, van antislip tot glad.

HACCP en hygiëne in de voedingsmiddelenindustrie
Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie moeten vaak aan bepaalde strenge eisen voldoen. Zo dient de vloer bijvoorbeeld te voldoen aan de HACCP eisen, dit is een hygiënecode wat betekent dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard moet gaan met zo weinig mogelijk risico op besmetting. PMMA vloeren voldoen aan de eisen van de HACCP hygiënecode en komen daardoor vaak voor in de voedingsmiddelenindustrie voor; in professionele keukens, bakkerijen, slagerijen,slachterijen, voedselproductie ruimtes en visverwerkingsbedrijven. De PMMA vloer is naadloos, 100% vloeistofdicht en chemisch bestendig wat er ook voor zorgt dat de vloer erg geschikt is voor vele bedrijven in de foodsector. Daarnaast is de PMMA vloer ook gemakkelijk schoon te maken. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de vloer erg hygiënisch blijft. Voor extra veiligheid kan er worden gekozen om de vloer antislip af te werken. Hierdoor heeft uw personeel aanzienlijk minder kans om uit te glijden.

Duurzame vloer met vele voordelen
De PMMA vloer is een vloer met vele voordelen. Een groot voordeel van de PMMA vloer is dat deze op één dag wordt aangebracht en na 2 uur uitharding is de vloer zowel mechanisch als chemisch belastbaar. Hierdoor hoeven werkprocessen nooit lang gepauzeerd te staan en kunnen deze vaak binnen een aantal uur weer opgepakt. Daarnaast wordt de vloer ook naadloos gelegd. Dit zorgt ervoor dat er geen vuilresten kunnen ophopen. Verder is de PMMA vloer slijtvast, flexibel, chemisch bestendig en mechanisch belastbaar. Deze voordelen komen niet alleen in de voedingsmiddelenindustrie goed van pas, maar ook in vele andere sectoren en branches. Het systeem kan in verschillende omstandigheden worden aangebracht: zowel binnen als buiten op verschillende typen ondergronden én bij erg lage temperaturen van -20°C in bijvoorbeeld koel- en vriescellen. Het systeem heeft een professionele en moderne uitstraling. Door de voordelen van de PMMA vloer is de vloer een slimme en duurzame keuze voor uw bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie of in vele andere sectoren. Met het PMMA-systeem heeft u een vloer die jarenlang meegaat bij elke toepassing.

Kies voor kwaliteit en kies Mesa Coatings
Mesa Coatings staat voor kwaliteit. Bij ons bent u verzekerd van een passend advies, op maat gemaakte offerte, erg goede service en een vloer van de hoogste kwaliteit. Door onze jarenlange internationale ervaring zijn wij een specialist in PMMA-systemen. Mesa Coatings is actief in zowel Nederland, als België, Luxemburg en Duitsland. Niet alleen leveren wij PMMA-vloersystemen, u kunt bij ons ook terecht voor epoxy coatings, gietvloeren, mortelvloeren, troffelvloeren en verschillende type plint- en wandcoatings. Geïnteresseerd?Bezoek dan onze website www.mesa-coatings.eu of neem telefonisch contact op met één van onze specialisten.