PREANO+: Het coatingsysteem met één laag en standaard seaside-kwaliteit

1450

Jonkman Coating en Kawneer leggen de lat voor oppervlaktebehandeling hoger met PREANO+. Het nieuwe coatingsysteem bundelt de processen van pre-anodiseren en poedercoaten in één verticale lijn, wat zorgt voor een afwerking met standaard seaside-kwaliteit. Ook zorgt de combinatie van beide processen in dezelfde arbeidsgang én op 1 locatie, voor een scherpe prijsstelling.

Een lakgarantie van 10 jaar, sterk corrosiewerend (ook tegen filiforme corrosie) en dankzij een enkele laklaag erg fraai om te zien. Met PREANO+ profiteren onder anderen architecten, gevelbouwers, aannemers en gebouwbeheerders van een gegarandeerde kwaliteit waardoor herstelkosten in een later stadium worden voorkomen. De verticale lakprocedure en de enkele laklaag voorkomen lakophoping in de vattingen. Dat versnelt de montage van de gecoate onderdelen.

Duurzame aanhechting
PREANO+ is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Jonkman Coating uit Hengelo en Kawneer, wereldleider in 100% recyclebare aluminium ramen, deuren en gevels. Volgens Gerald Oude Nijhuis, commercieel directeur bij Jonkman Coating, zit de kracht van PREANO+ ‘m in een uniek elektrochemisch proces. “PREANO+ bundelt een borstel bewerking en een flinterdunne aluminium oxidelaag met een extra hechtingspromotor en een dubbelbeitsproces. Dat zorgt voor een zeer sterke, duurzame aanhechting voor de opvolgende laklaag. Corrosie krijgt zo geen kans.”

Strakke afwerking
Dankzij de verticale afwerking met één laag pakt PREANO+ qua prijs gunstiger uit dan een product met een dubbele laag en standaard voorbehandeling. Bovendien is er het esthetische voordeel van slechts één laag, vertelt Lars van den Berg, technical manager bij Kawneer. “Een afwerking met PREANO+ ziet er strak uit. De architectonische waarde van een gebouw neemt er zeker door toe.” Kawneer biedt op PREANO+ standaard 10 jaar functionele garantie, inclusief filiforme corrosie. Van den Berg: “Tel de vele voordelen van PREANO+ bij elkaar op en een keuze voor dit product pakt nooit fout uit.”

Kijk voor meer informatie over PREANO+ op: https://serviceplein.kawneer.nl/PREANOplus/