De productie van warm tapwater neemt, door de transitie naar gasloos en de nieuwe BENG rekenmethode, 50% van de energiebehoefte voor haar rekening. Hoe kun je het energie verbruik voor het verwarmen van tapwater in jouw project verminderen? 

In opdracht van Quooker deed Develop Inc. onderzoek waarbij centrale en decentrale warm tapwateropwekking in appartementen en grondgebonden nieuwbouw wordt vergeleken. De conclusie is dat er voordelen behaald kunnen worden bij het toepassen van de Quooker COMBI als warm tapwater voorziening in de keuken. 

Verwarm niet meer water dan nodig.
Bij toepassing van een geïntegreerde warmtepomp is het streven om onder de 200 liter warmwater voorraad te blijven. De warm water afgifte van de Quooker COMBI is instelbaar tussen de 40 en 60°C en voldoet dus ruimschoots aan de 55 graden eis. Legionella beperkende maatregelen zijn niet van toepassing omdat het water op een temperatuur van 108°C in de Quooker COMBI wordt bewaard. Gemengd met koud water is 27 liter water met een temperatuur van 40°C direct beschikbaar. Dat is aanzienlijk meer dan bij een gemiddelde keukenboiler. 

De voordelen van de Quooker COMBI op een rijtje 

• Geen verlies van energie door stilstandsverlies 

• Geen verspilling van drinkwater omdat warm water direct beschikbaar is 

• Besparing op installatiekosten want een warmwaterleiding in de keuken is niet nodig 

• Vrije positionering van de keukenopstelling in de ruimte 

• Warmtepomp op zolder waardoor de begane grond ruimte maximaal benut kan worden 

• Lagere belasting van de warmtepomp 

• Totale energielasten lager

Energie Prestatie verklaring
Quooker heeft een Energie Prestatie verklaring op laten maken om zo ook in de huidige NTA8800 berekeningen voor de BENG-norm meegenomen te kunnen worden.

Het Develop Inc. Rapport ontvangen?

Een samenvatting van het Develop Inc. rapport is te downloaden op quooker.nl/vastgoedprojecten. Het volledige rapport sturen wij graag op aanvraag toe. 

Sjaak Smit
Accountmanager Vastgoedprojecten Quooker
+31 (0)6 13 26 91 90
s.smit@quooker.nl

BouwBeurs Hal 7 / stand 07.B060