Als je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie, dan is het aanbod enorm. Mocht je al wat research gedaan hebben en ongeveer weten wat voor raambekleding je wilt, dan ben je er nog steeds niet. Dat komt omdat je bij alle soorten raamdecoratie weer verschillende materialen, stoffen, kleuren en opties hebt. Het grote voordeel hiervan is dat er altijd voor iedere huisstijl passende raamdecoratie is. Deze blog gaat vooral over de verschillende jaloezieën.

Wat zijn jaloezieën?
Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Als je op zoek bent naar raamdecoratie die een speels effect heeft en je interieur een heel ander beeld geeft zijn jaloezieën ideaal. Door het kantelen van jaloezieën kun je je lichtinval en privacy bepalen. Jaloezieën worden vaak gebruikt vanwege de veelzijdigheid en de tijdloze uitstraling. Als je de keuze gemaakt hebt en je wilt graag jaloezieën in huis, dan ben je er nog niet. Jaloezieën worden namelijk aangeboden in drie verschillende materialen; van hout, aluminium en pvc.

Jaloezieën en materialen
Er zijn dus drie verschillende materialen voor de jaloezieën. Houten jaloezieën hebben een stoere en warme uitstraling. Ze brengen een levende sfeer in huis en omdat ze van echt hout zijn geeft dat een natuurlijke sfeer. Houten jaloezieën zijn van bamboe of lindehout, dit zorgt voor goede kwaliteit jaloezieën met een prachtige uitstraling.

Aluminium jaloezieën geven je woning een luxe en strakke stijl. Je kunt genieten van de veelzijdigheid en zijn erg functioneel. Ze zijn ideaal voor het weren van fel licht en door deze te kantelen kun je privacy en lichtinval eenvoudig controleren. Door de luxe en moderne uitstraling komen ze vaak voor in woonkamers, maar een ideaal voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze vochtbestendig zijn. Hierdoor kunnen ze ook prima functioneren in de keuken of badkamer.

Pvc jaloezieën zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig, voor vele een groot voordeel. Waar pvc jaloezieën zich onderscheiden met de andere jaloezieën is dat je aan deze een houtnerf kunt toevoegen. Door dit te doen creëer je een pvc jaloezie met een houtlook. Op deze manier kun je met je huisstijl spelen en de combinatie tussen stoer/natuurlijk en luxe/strak combineren.

Alle soorten jaloezieën zijn eenvoudig schoon te maken. Door deze eens in de zoveel tijd even af te nemen met een plumeau of vochtige doek zorg je ervoor dat je nog langer kunt genieten en profiteren van je jaloezieën.