Volgens de Green Deal wordt Europa het eerste klimaatneutrale continent. Naast het planten van heel veel bomen en het plaatsen van heel veel laadpalen, zullen de komende jaren ook miljoenen huizen worden gerenoveerd. Op de dedicated beurs RENOVATIE komen vraag en aanbod samen.

Woningen en gebouwen verbruiken veertig procent van alle energie, dus met name isoleren kan veel energie besparen. De Europese Commissie wil daarom de snelheid van renovatie verdubbelen: van 1 miljoen naar 2 miljoen per jaar. Ook voor Nederland een enorme toename.

Renovatiemarkt in beweging
Probleem lijkt de arbeidsmarkt, want waar halen we de bouwvakkers vandaan om deze klus te klaren? Het antwoord ligt natuurlijk bij innovatie, want alleen door slim te vernieuwen en anders te werken kan aan de renovatievraag worden voldaan. Die markt is dus vol in beweging.

Beslissers op zoek naar oplossingen
Op de – inmiddels jaarlijkse – vakbeurs RENOVATIE tonen de aanbieders van dergelijke innovatieve oplossingen gedurende 3 dagen hun kennis en kunde aan zo’n 5.000 beslissers die daarnaar op zoek zijn. Doel van de beurs: het faciliteren van kennisdeling, maar vooral van business.

Aan Renovatie 2019 namen zo’n 120 exposanten deel: koplopers uit de renovatiebranche die snel en efficient in contact kwamen met een groot aantal interessante zakelijke contacten:

 • 74% de vakbeurs in z’n totaliteit tot ‘zeer goed’ vond
 • 89% ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ was over het kennisprogramma
 • 87% ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ was over de kwaliteit van hun standbezoek
 • 74% ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ was over het aantal bezoekers op hun stand
 • 82% ‘positief’ was over de combinatie met de vakbeurs MONUMENT

Vervolgafspraken en directe leads
Voor hen is RENOVATIE hét podium om zich te laten tonen. Zij profiteren zakelijk concreet van de nieuwe contacten die zij er opdoen – in de vorm van vervolgafspraken en directe leads. De beurs vindt bovendien plaats aanpalend aan MONUMENT – over monumentaal vastgoed.

De vakbeurs in 2020: 12-14 mei
Komend jaar vindt de beurs plaats van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 mei – net als altijd in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs is gratis toegankelijk voor zakelijke bezoekers, waaronder zich met name relatief veel aannemers, architecten, corporaties, VvE’s en overheden bevinden.

Uit onderzoek onder de bezoekers van RENOVATIE bleek verder:

 • 83% is zakelijk bezoeker
 • 82% is beslisser of medebeslisser
 • 48% maakt vervolgafspraken naar aanleiding van de beurs
 • 85% investeert naar aanleiding van de beurs
 • 73% beveelt de beurs aan binnen het eigen zakelijke netwerk

RENOVATIE wordt georganiseerd door 54events, sinds 2009 organisator van zakelijke beurzen en congressen met als bindend element: de transitie naar een duurzaam Nederland. 54events is (ook) bekend van – onder meer – Vakbeurs Energie en de vakbeurs PREFAB.

Exposanten over RENOVATIE 2019

 • Marc van de Middegaal, directeur van Vloer+: “Hier zien de aannemers en coöperaties wat de specialisten kunnen. Wij staan hier ook al jaren; dit is zoals een beurs zijn moet.”
 • Joost van den Berg, directeur van Van den Berg Afvoerputten: “Een goed verzorgde en voor ons bovendien ook zeer succesvolle beurs, met een hoge bezoekerskwaliteit.”
 • Roald Blok, brand manager van Alabastine/Polyfilla Pro: “Een goed georganiseerde beurs, die ons waardevolle contacten en positieve reacties op onze innovatie opleverde.”

meer informatie: www.renovatiebeurs.nl