Renovatie van industriële betonvloer

232

In Bornem, België wisselde een industrieel pakhuis van eigenaar en gebruiksdoel en een renovatie van de betonvloer van het pakhuis was hard nodig. De vloer zat vol met industriële markeringen, ankerbouten van oude rekken, voegen en zelfs scheuren. Het was zeer ver weg van de pracht van vers gepolierd beton dat je graag wilt zien als je een industriële ruimte in loopt.

Prefab betonvloeren
Prefab
betonvloeren worden in een fabriek gemaakt en zijn beter in vergelijking met vloeren die daar worden gegoten. De componenten zijn nauwkeuriger bepaald en worden beter gemengd in een industriële omgeving. Prefab betonvloeren zijn tijdbesparend en energiebesparend. Dit komt omdat ze minder werkuren en werknemers vereisen om gemaakt te worden en het leggen van de vloeren is minder arbeidsintensief. Op het gebied van middelen en kosten vergen deze in de fabriek gemaakte betonvloeren minder uitgaven. Dit komt omdat het aantal bouwplaats werknemers te betalen wordt verminderd. Ook het aantal materialen en restanten verspild zijn minder dus is het milieuvriendelijker.

Ter plaatse gestorte betonvloeren
In tegenstelling tot prefab betonvloeren, worden gietbetonvloeren daar gemaakt. Het beton wordt gemengd, gestort en vervolgens uitgehard of versterkt met gespannen staalkabels. Men laat het enige tijd staan om sterkte te ontwikkelen. Een type gietbetonvloeren is die waarbij de productie in één richting werkt. Dit type is goedkoper wanneer het vloeroppervlak beperkt is. Een ander type legproces is dat waarbij de oplegging in beide richtingen werkt.  Andere typen betonvloeren zijn vlakke plaatvloeren, wafelplaten, voorgespannen planken, enz.

Reparatieproces
Bij de renovatie in België moest deze gegoten vloer eerst voorbereid worden voordat het afgemaakt kon worden met een coating. De oude vloerankers waren doorgeslepen en staken nog deels uit de vloer en moesten eerst verder platgeslepen worden. 

Verder zaten er scheuren in de vloer die werden gevuld. Vervolgens moest de vloer gelijkgemaakt worden. De hele vloer werd vlak geschuurd, gaten en voegen werden gevuld totdat het substraat klaar was voor een verse coating.

Types Betoncoatings
De keuze aan producten voor het coaten van beton is nog nooit zo groot geweest, omdat fabrikanten ernaar streven te voldoen aan de vraag naar nieuwere formules die sneller uitharden, slijtvaster zijn, minder schadelijke stoffen bevatten en beter hechten op goed voorbereide oppervlakken. En veel van de huidige coatingproducten zijn verkrijgbaar met een overvloed aan decoratieve opties, waaronder een brede selectie van mengpigmenten en andere add-ins voor het bereiken van speciale visuele effecten.

Met de talloze opties beschikbaar, echter, winkelen rond voor de beste beton coating kan net zo ontmoedigend als het navigeren door de cereal gangpad in een goed gevulde supermarkt. Het aantal keuzes is overweldigend, en elk product zal verschillen – althans tot op zekere hoogte – in termen van prestaties, gemak van toepassing, economie en uiterlijk. De uitdaging is om tussen de vele producten in het schap de meest economische en praktische oplossing te vinden.

In tegenstelling tot betoncoatings dringt BECOSAN® diep door tot in de kern van het beton en bindt het de vrije kalkdeeltjes op chemische wijze tot een veel resistenter oppervlak. Dit biedt ideale voorwaarden voor het dagelijkse gebruik van de industrievloer in distributiecentrum, loods of fabriek.

Het is geurarm, kleurloos, milieuvriendelijk, vrij van oplosmiddelen en zeer gebruiksvriendelijk. BECOSAN® is een totaalsysteem voor ruwe en stoffige betonvloeren. Onze opdrachtgevers zijn bouwbedrijven, architecten, ondernemers en gemeentelijke overheden. Ze stellen allemaal de kwaliteit van BECOSAN® heel erg op prijs. Het is een hoogwaardige bescherming voor betonvloeren.