Het verbouwen of renoveren van een bedrijfspand of woning is niet goedkoop. Het liefste stel je het zo lang mogelijk uit en doe je echt wat moét. Een goede tip om renovatie aan de buitenzijde uit te stellen, is een regelmatige reiniging. Een industriële reiniging. De buitengevels, ramen en daken worden weer mooi schoon, de levensduur wordt langer en kleine beschadigingen worden direct zichtbaar. Zo kun je er direct op acteren en voorkomen dat er een hele verbouwing aan te pas komt.

Gevelreiniging
Het ligt voor de hand. Het eerste aanzicht van een bedrijfspand of woning moet goed zijn. Je wilt een wow-gevoel krijgen als je het pand ziet. En niet tegen vuil op je gevel aankijken. De aanslag die in vele kleuren komt – groen, grijs, wit of zwart – kun je laten verwijderen door een professionele partij. Langdurige vuilresten op de gevel kunnen de stenen poreus maken en ze uiteindelijk laten scheuren. Een reiniging voorkomt dus beschadigingen, een mogelijke renovatie van de gevels en het draagt bij aan de isolatiewaarde van je gevel.

Ps. Als je zelf handig bent, kun je ook met de hogedrukreiniger aan de slag gaan. Probeer dat eerst wel op een klein, onopvallend gedeelte van de gevel. Zo weet je zeker dat je reinigingsmethode geen schade toebrengt en dat het vuil daadwerkelijk van je gevel af gaat. Blijft het zitten? Dan is het vuil waarschijnlijk te hardnekkig en is een reinigingsmethode zoals zandstralen een betere optie!

Impregneren van je gevel
Laat je je gevel reinigen? Top! Dat is in ieder geval stap 1. Daarnaast kun je gelijk gaan voor stap 2. Het impregneren van de gevel. Door de gevel te impregneren verhoog je de vuilafstotende eigenschappen van de gevel. Daarnaast zorgt het impregneren voor een betere isolatiewaarde! Na gevelreiniging en impregneren kun je ook altijd nog kiezen om de voegen te laten repareren. Dan ben je helemaal klaar en kan je gevel er jaren tegenaan.

Verder met de industriële reiniging
Op naar de volgende stappen: glasbewassing en dakreiniging. De glazen wassen klinkt als een simpele klus, maar met een hoog pand is dat nog niet zo eenvoudig. Wel belangrijk, omdat je dan direct de kozijnen kunt controleren. En ga je de hoogtes in? Maak dan ook het dak weer schoon. Als dit lang geleden is, zie je dat het vuil zich heeft opgestapeld tot een dikke laag. Zonder reiniging loop je het risico dat de dakgoten verstopt raken en de dakpannen poreus worden. Ook hier geldt weer; als je een dakrenovatie wil voorkomen is een dakreiniging verstandig. Controleer ook direct op beschadigingen, zodat je die kunt behandelen waar nodig.