RoboRana ontwikkelt statusrobot met behulp van RPA voor Logchies renovatie en onderhoud

354
RoboRana NL-bouw-bouwmagazine-duurzaam

Automatisering maakt tijd vrij voor betere dienstverlening en meer transparantie voor de bewoners

RoboRana, specialist op het vlak van Intelligent Process Automation (IPA), ontwikkelde met robotic process automation voor Logchies renovatie en onderhoud een statusrobot die automatisch alle projectdata invoert in interne en externe systemen. De vastgoedadviseur verliest zo niet langer tijd aan het manueel invoeren van deze data en kan nu meer tijd besteden aan de dienstverlening en de bewoners, die op hun beurt profiteren van meer transparantie omtrent de status van geplande werken.

Logchies renovatie en onderhoud realiseert in de regio Groot-Amsterdam in opdracht van woningcorporaties, VVE’s en vastgoedbeheerders, onderhouds- en verduurzamingsprojecten. De vastgoedadviseur werkt hiervoor nauw samen met de bewoners, opdrachtgevers en tal van onderaannemers. “Projectgegevens moesten tot voor kort voor de verschillende partijen manueel worden overgetypt in tal van systemen”, vertelt Jan van der Kolk, IT Manager bij Logchies. “Dit was niet alleen tijdrovend en foutgevoelig, het was zo ook moeilijk om de bewoners een correcte en tijdige statusupdate te kunnen geven.”

Sneller en foutloos
Robotic process automation bood de oplossing. “We bouwden een robot die de data in de verschillende interne en externe systemen synchroniseert”, vertelt Thomas Vroon, Intelligent Automation Consultant bij RoboRana. “De robot doet dit niet alleen veel sneller, het proces verloopt ook volledig foutloos. We kozen hier voor het platform van UiPath, omdat dit toeliet om op korte termijn de meeste stabiele robot te bouwen.”

 Vroeger duurde het al snel vier dagen voordat gegevens in alle systemen werden opgenomen en de bewoner op de hoogte werd gebracht van de planning. Dankzij RPA wordt deze doorlooptijd nu sterk teruggedrongen. Alle partijen kennen steeds de status en ook de bewoner profiteert van die transparantie. Zo stijgt de klanttevredenheid, net zoals de kwaliteit van de dienstverlening, omdat medewerkers zich meer kunnen focussen op de bewoners.

Schaalvoordeel
“We willen meer transparantie bereiken in de onderhoud- en renovatiesector door te tonen hoe het wel kan en met behulp van robotisering en digitalisering een schaalvoordeel te creëren door de volledige keten”, vertelt Jan. Jan is bovendien bijzonder te spreken over de samenwerking met RoboRana. “Er zijn nog tal van mogelijkheden voor robotisering. Hiervoor rekenen we op de inzichten van onze vakmannen om processen op de best mogelijke manier te automatiseren. Wij werken graag samen met RoboRana. Hun team is jong, communiceert helder en heeft getoond dat het snel kan schakelen.”