Combinatie: Palenrammer en Caterpillar rupslader

Bij de aanleg van o.a. zonneparken, vangrails en bijvoorbeeld werkzaamheden aan wegmarkeringen moet vaak een groot aantal palen worden aangebracht. De vraag naar materieel die het zware werk, letterlijk uit handen neemt, wordt steeds groter. Vakmensen zijn lastig te vinden en projecten worden uitdagender en nemen in omvang toe.

Bij het slaan van grote partijen palen op rij of in formatie, is continuïteit van groot belang. Als er sprake is van grotere diameters en grotere lengtes, dan is er een nieuw geluid op de Europese markt als het gaat om palenrammers: de Rhino Solar Pro. Deze compacte machine vormt als aanbouwdeel met bijvoorbeeld een schranklader een perfecte combinatie om in het veld palen met een maximale kopmaat tot 115 x 150 mm en lengtes tot 4,5 meter aan te brengen. Door de kloppende in plaats van heiende beweging worden palen snel, efficiënt en met minder impact op de omgeving geplaatst. 

Voor bedrijven die enkel projectmatig werken of waarvoor de directe investering nog een stap te ver is kunnen nu profiteren van een kersverse samenwerking die EuroGate International met de firma CompactRent is aangegaan. EuroGate verhuurt samen de combinatie van Rhino palenrammer en Caterpillar 4 tons schranklader. Daarmee wordt de markt van een perfecte oplossing voorzien.