Op zoek naar een meubelstuk voor in jouw nieuwbouwwoning dat sfeervol en tijdloos is? Een sfeerhaard met schouw gaat jou dit geven. Dit meubelstuk brengt sfeer op een geheel eigen manier, ook wanneer de haard niet brandt. Daarnaast geldt dat een schouw in elk interieur past omdat de afwerking ervan in verschillende stijlen verkrijgbaar is. Wat zijn jouw mogelijkheden voor een sfeerhaard met schouw

Kies je stijl: klassiek of modern
Vroeger wist men al hoe sfeervol een schouw in een ruimte is. In veel historische panden vind je nog steeds hele elegante en luxe schouwen die de ruimte aangenaam verfraaien. Het gaan dan om een schouw in klassieke uitvoering. Daarbij zie je veel versieringen en bewerkingen in het materiaal. Je kan kiezen voor een egale dan wel gewerkte steensoort of marmer. Liever een rustigere schouw zonder drukke bewerkingen? Dan past een moderne schouw beter in je interieur. De schouw is dan niet rijk versierd met motieven of reliëfs maar strak en glad waardoor een minimalistische look ontstaat.

Bepaal de afmeting: groots of klein
Naast de stijl kun je ook kiezen hoe groot de schouw moet worden. Daarmee bedoelen we hoe ver de schouw doorloopt om de haardombouw. Er zijn drie varianten mogelijk. Een schouw voor de haardombouw, een schouw die tot halverwege doorloopt en een schouw die doorloopt tot aan de achterwand van je woonkamer. Het type schouw dat het minste ruimte vraagt is de front schouw. Heb je een kleine ruimte, maar wil je wel graag een sfeerhaard met schouw? Dan is dit type sfeerhaard met schouw precies wat bij jou past. Juist op zoek naar groots om de ruimte meer inhoud te geven? Dan is een schouw die helemaal doorloopt heel elegant.

Garantie op de juiste sfeer
Kies je voor een sfeerhaard met schouw dan weet je zeker dat je complimenten krijgt over je sfeervolle interieur. Zodra jijzelf of je bezoek de ruimte binnenloopt, zal steeds opnieuw de blik naar de sfeerhaard met schouw getrokken worden. Zo veel stijl en elegantie op slechts een paar vierkante meter dat wil toch iedereen?