SIPEUROPE uw partner in SIP bouw

162

SIPEUROPE levert en bouwt reeds meer dan 6 jaar aan de meest uitlopende gebouwen door geheel Europa. Afhankelijk van de wensen van de klant of de bereikbaarheid van een bouwplaats wordt een keuze in de toe te passen service van SIPEUROPE gemaakt. SIPEUROPE biedt hierbij de mogelijkheid tot het leveren en bouwen van complete bouwpakketten welke ter plaatse geheel worden opgebouwd, prefab elementen die direct vanaf de vrachtwagen op hun unieke plaats gehesen en gemonteerd worden en het leveren van kant en klare modulaire units. Ongeacht de keuze van monteren is bouwen met SIP panelen significant sneller dan traditionele bouwmethodes.

Het SIP paneel, wat de basis is van het SIPEUROPE bouwsysteem,  is een paneel dat bestaat uit twee OSB platen en een isolerende kern van geëxpandeerd grafiet-polystyreen. Het systeem is zowel constructief als isolerend en wordt gebruikt voor volledige casco’s, vloeren, buitenmuren, scheidingswanden en daken. Het SIP EUROPE bouwsysteem wordt gekenmerkt door uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, een laag gewicht en een hoge structurele stijfheid. Dankzij deze constructieve en thermische eigenschappen presteert het aanzienlijk beter dan conventionele houten gebouwen en is het dé oplossing voor CO2 neutrale en passieve gebouwen.

Licht bouwen
Een casco opgebouwd uit SIP panelen is vele malen lichter dan een traditioneel casco. Dit lichte gewicht heeft positieve gevolgen voor het constructieve ontwerp, denk hierbij aan minder of kortere heipalen, een lichtere fundering, lichtere constructieve voorzieningen en lichtere belasting van materieel en personeel

Hoge isolatiewaarde en luchtdichting
De eerste stap bij energiebesparing begint met het wegnemen van de vraag naar energie. Door hoge isolatiewaarde en het minimum aan koudebruggen zorgt een SIP casco ervoor dat er zeer weinig energie benodigd is voor het verwarmen en koelen van een gebouw. Daarnaast kenmerkt een SIP paneel zich door zijn luchtdichtheid, luchtstroom door de panelen is hierdoor onmogelijk. De isolerende kern kan, in tegenstelling tot minerale wol bijvoorbeeld, niet verzakken, waardoor de isolatiewaarde en luchtdichtheid gegarandeerd zijn en blijven.

Benieuwd naar wat SIPEUROPE voor u kan betekenen?
Kijk dan op sipeurope.nl of bezoek ons op stand G024 tijdens de PREFAB Beurs in de Brabanthallen te Den Bosch