Slim, snel en efficiënt installeren: Goed materiaal is het halve werk

88

Klemko Techniek staat al sinds 1946 voor innovaties in de elektrotechniek. De producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken ontwikkelt haar producten én hun verpakkingen continu, in nauwe samenwerking met installateurs, groothandels en andere enthousiaste marktpartijen. Hoe divers ons productassortiment ook is, uitgangspunt is altijd om de elektrotechnisch installateur slimmer, sneller en efficiënter te laten werken. Maar ook om faalkosten tot een minimum te reduceren. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze beschermfolies voor transport, opslag en montage, slimme bevestigingstechnieken en ergonomische gereedschappen.

Een schot in de roos is ook het uitgebalanceerde assortiment Canalit  aircokanalen en hulpstukken van Klemko Techniek, dat nu ook in antracietgrijs (RAL 7016) verkrijgbaar is. Het nieuwe aircoprogramma is in nauwe samenwerking met verschillende koeltechniekinstallateurs en producenten van klimaatsystemen ontwikkeld. Op hun verzoek zijn de aircokanalen zodanig vervaardigd, dat zij zowel geschroefd, stofvrij geplakt als middels duimnagels bevestigd kunnen worden. Eventuele bevestigingsgaten kunnen dwars door het kanaal worden geboord. Dit zorgt voor veel gemak en een flinke tijdwinst op de montagelocatie. Dankzij een geavanceerd haaksysteem met gele klembeugels kunnen koelleidingen, condenswaterafvoeren en voedingskabels makkelijk, snel en netjes op de juiste plek in het kanaal worden vastgezet. Bovendien zorgen de klembeugels voor extra stevigheid én een sterke en solide dekselsluiting. Vervorming van het kanaal is niet aan de orde.

Met de zelfklevende Canalit driehoekige leidingkoker introduceerde Maskate, een onderdeel van Klemko Techniek, afgelopen mei dé ideale oplossing om snoeren en kabels efficiënt, snel en esthetisch weg te werken. In elke hoek en zonder boren, pluggen en schroeven. De oplossing werd bedacht naar aanleiding van gesprekken met installateurs en groothandels. 

Dankzij een innovatief ontwerp met een overlappende deksel en afgevlakte achterzijde past de leidingkoker uitstekend in haakse én niet-haakse hoeken. Maar ook op verschillende ondergronden. De zelfklevende tape met hoge kleefkracht maakt zelfs montage op oneffen ondergronden probleemloos mogelijk. Bovendien kan stofvrij worden gewerkt én voldoet de leidingkoker – dankzij de zelfklevende laag – aan de NEN 1010 met enkel geïsoleerde isolatiedraden. De driehoekige leidingkoker is esthetisch en praktisch weg te werken van vloer tot plafond. Eventuele boorgaten worden direct afgedekt, waardoor geen separate hulpstukken meer nodig zijn.

Op dit moment is de Canalit driehoekige leidingkoker in twee standaardlengtes beschikbaar: 2 en 3 meter. Het materiaal is eenvoudig op maat te knippen of te zagen. De koker wordt geleverd in wit (RAL 9010), maar kan in iedere gewenste kleur overschilderd of gespoten worden. In de toekomst zullen ook slimme en universele hoekstukken aan het assortiment worden toegevoegd.

Tot montage schoon en onbeschadigd

De koker is individueel verpakt met een stevige Canalit beschermfolie waardoor hij tot montage schoon en onbeschadigd blijft. De deksel is tevens voorzien van een extra beschermfolie voor een perfect eindresultaat. Normaal gesproken raakt zo’n 30% van dit soort materialen beschadigd waardoor het onbruikbaar is en weggegooid moet worden. Dit levert niet alleen de groothandel en de installateur een flinke besparing op, ook het milieu heeft er baat bij.

www.canalit.nl