Slimme oplossingen voor efficiënter energiegebruik

1111

SMA komt met een slimme omvormer die naar gelang gebruik en budget uitgebreid kan worden. Lagere energiekosten en meer opbrengst van de zonnepanelen zijn het resultaat.

SMA is een fabrikant van omvormers die inzet op energietransitie. Daarbij maken ze gebruik van een wereldwijde ervaring om een doordachte oplossing aan te bieden voor huishoudens. Twee van hun slimme producten zijn: Sunny Boy en Sunny Tripower. Omvormers uit het residentiële segment met dezelfde functionaliteiten en garantie voor installateurs en eigenaars van honderd procent comfort. Bovendien zijn ze flexibel, eenvoudig, gemakkelijk te installeren en kosten-efficiënt. Deze SMA oplossing is modulair opgebouwd en bestaat uit verschillende krachtige bouwstenen. Het voordeel: de klant kan instappen volgens behoeften en budget en kan zijn installatie later stelselmatig uitbreiden.

Opbrengst ondanks schaduw
Ook voor zonnepanelen die (deels) in de schaduw liggen, heeft SMA een oplossing: geïntegreerd schaduwbeheer SMA ShadeFix. Het zorgt ervoor dat de omvormer zich op ieder moment op het vermogenspunt met het op dat moment hoogste vermogen bevindt en kan zo het energieaanbod van de gehele string onder alle omstandigheden volledig benutten. De ShadeFix werkt automatisch en is geïntegreerd in iedere omvormer zonder extra kosten.

Automatisch bericht
Wat als er een storing optreedt in de zonnestroominstallatie? De SMA Smart Connected is een automatische omvormerbewaking die proactief de correcte diagnose stelt. U krijgt automatisch bericht van SMA.  Zelf ter plaatse gaan voor diagnose is niet nodig. Zo bespaart u op arbeidstijd en logistieke kosten. En is er een vervangend toestel nodig? Dan  levert SMA binnen de één tot drie werkdagen na de storingsdiagnose automatisch een nieuwe omvormer. De Smart Connected geeft u de kans om een nog betere service te leveren aan uw klant. U kunt hem namelijk een snellere oplossing bieden bij een eventuele storing en een minimale uitvaltijd van zijn installatie.

Slim omgaan met energie
Hoe mooi is het als u uw klant kunt helpen slim en efficiënt om te gaan met zijn energieverbruik en waar mogelijk te besparen? Dat kan met de Sunny Home Manager 2.0. Deze bewaakt alle energiestromen, ziet automatisch waar energie kan worden bespaard en vergemakkelijkt efficiënt gebruik van zonne-energie in het huishouden. De batterijomvormer Sunny Boy Storage 3.7-6.0 slaat de zonne-energie in de batterijen op die niet onmiddellijk in het huishouden wordt verbruikt en maakt deze weer beschikbaar zodra de energie nodig is. Zo benut uw klant zijn zonnestroom de klok rond, ook na zonsondergang. Zelfs wanneer het net uitvalt, kan de stroomvoorziening intact blijven.

NIEUW: SMA 360° app
Deze app ondersteunt u als installateur in uw dagelijkse werkzaamheden. Van planning tot en met werking en service. Binnenkort beschikbaar voor zowel Apple als Android toestellen

Wist u dat de SMA omvormers ook te vinden zijn in de MEPcontent database, de grootste BIM-bibliotheek voor MEP-engineers? Meer informatie: www.mepcontent.com