Nürtingen, september 2018: Pak de schroeven, klaar, start: wie naar de nieuwe accu-slagmoersleutel SSW 18 LTX 300 BL grijpt, handelt schroefwerkzaamheden in beton, metaal of hout nu sneller dan ooit tevoren af. Want de nieuwste krachtpatser van Metabo heeft een brushless motor en een maximaal koppel van 300 Nm. “Daarmee is de slagmoersleutel voor veelzijdige schroefwerkzaamheden in metaal, beton of hout optimaal geschikt en daarbij nog bijzonder snel en efficiënt”, zegt productmanager Felix Kaiser.

Lichte constructie, geen terugslag
De SSW 18 LTX 300 BL maakt het werk buitengewoon licht – en weliswaar in de waarste zin van het woord: dankzij zijn gewicht van ongeveer 1,7 kg met accu-pack kan hij ook met slechts één hand bediend worden. “In vergelijking met een boorschroefmachine hebben slagmoersleutels geen terugkoppel. Hierdoor wordt de belasting op hand en handgewricht merkbaar minder bij herhaald gebruik of bij grotere schroeven”, legt productmanager Felix Kaiser uit.

Voor iedere schroef de passende snelheid
Als het om schroeven gaat: op dat gebied is de SSW 18 LTX 300 BL niet kieskeurig. Van houtschroeven via metaalschroeven tot beton-schroefverbindingen toe is de slagmoersleutel veelzijdig te gebruiken, bij houten schroefverbindingen tot een maximale schroefmaat van 8×300 mm. Met behulp van een stelwieltje kan tussen twaalf niveaus de juiste snelheid voor de desbetreffende schoefmaat geselecteerd worden. Als de APS-modus wordt ingesteld, voorkomt de automatische krachtomschakeling APS dat bij zelfborende metaalschroeven de schroef doordraait.

Efficiënt inzetbare accu-technologie
De SSW 18 LTX 300 BL kan met alle 18 Volt accu-packs van Metabo gebruikt worden; wat betreft compactheid wordt echter de flatpack met 4.0 Ah aanbevolen. Met de 4.0 Ah LiHD-accu-pack kan de slagmoersleutel bij een 6×100 schroef in een houtvezelplaat van gemiddelde dichtheid 184 schroeven per accu-lading aan en is hij daarmee duidelijk efficiënter dan zijn voorganger.

 

Technische gegevens in één oogopslag:
SSW 18 LTX 300 BL

Gereedschapopname ½” buitenvierkant (12,70 mm)
Spanning 18 Volt
Capaciteit 4.0 Ah LiHD / 5.2 Ah Li-Ion
Max. koppel 300 Nm
Gewicht (met / zonder 4.0 Ah-accu) 1,7 / 1,2 kg
Bouwlengte 148 mm