Op één dag meer te weten komen over veiligheid en kwaliteit van zonnestroominstallaties? Dat kan tijdens de Solar Safety Day die dit jaar plaatsvindt op 21 november bij het Bomencentrum in Baarn.

Tijdens het symposium komen experts vertellen over de risico’s van zonnestroominstallaties, zowel aan de ontwerp-, installatie- en inspectiezijde. De dag is bedoeld voor eindgebruikers, eigenaren, ontwerpers, installateurs, inspectiebedrijven, verzekeraars en opleiders.

Sprekers
Het programma van de Solar Safety Day wordt voor een groot deel ingevuld door interessante sprekers. Zo zal Bart van den Bosch van Libra Energy ingaan op de voordelen van een degelijke installatie. Dit lijkt logisch, maar in de praktijk blijkt niet iedere installatie dat predicaat waard te zijn. Van den Bosch weet alle ins and outs over productie, ontwerp, installatie en monitoring van zonnestroominstallaties en heeft interessante tips.

Edwin Petersen van Petersen Arbozorg & Veiligheid weet alles van veilig installeren. Als MVK heeft Edwin veel ervaring met het correct installeren op hoogte. Petersen verzorgt een korte power sessie waar de toehoorders hun voordeel mee kunnen doen.

Wim de Ruijter van Delta Lloyd Nationale Nederlanden heeft ruim dertig jaar ervaring op het gebied van verzekeren en schades. Zijn bijdrage gaat over Echte Preventie waarbij hij vooral zal ingaan op het succes van SCIOS Scope 10. Hij kan de cijfers over deze inspecties duiden en aangeven waar de kansen liggen voor de installateur en inspecteur. De visie van De Ruijter luidt in één zin: ja, een inspectie kost geld, maar levert nog veel meer op.

Jurjen Burghgraef
Als spreker op een symposium is Jurjen Burghgraef een ware attractie. Met zijn kennis van schadeoorzaken in vrijwel alle bedrijfstakken is hij de uitgelezen persoon om de Solar Safety Day 2019 te openen. Hij zal de zaal scherpe casussen voorhouden, kijkend vanuit opdrachtgever en opdrachtnemer. Tevens legt hij helder en onomwonden uit waar de valkuilen zitten bij zonnepanelen als je het hebt over de continuïteit van je organisatie.

Discussie en beursvloer
Naast deze boeiende sprekers zal er ook een ronde tafel discussie met de zaal gevoerd worden. Aan de hand van voorbeelden geven experts hun visie op situaties en bespreken wat er beter kan.

Tijdens de pauzes in het programma van de Solar Safety Day presenteren leveranciers op een beursvloer hun nieuwste ontwikkelingen. De standhouders praten je graag bij op het gebied van onderconstructies, omvormers, panelen, aarding en vereffening, accu opslag en bliksembeveiliging en nog veel meer.

Projecten aanmelden voor de Solar Safety Award
Een van de hoogtepunten van de dag is de uitreiking van de Solar Safety Award aan de installateur die de kwalitatief beste installatie heeft aangelegd. Projecten kunnen nog worden aangemeld via info@omega-energietechniek.nl.

Aanmelden voor deze dag
De toegangsprijs voor de Solar Safety Day is € 75,– excl. BTW. Schrijf je nu in via het formulier op www.solarsafetyday.nl