Een duurzaam huisje maakt iedereen blij. Als je het woord duurzaam hoort gaan je gedachten misschien als eerst naar moeder natuur. Dat is natuurlijk een heel groot onderdeel van duurzaamheid en ook zeker super belangrijk, maar de term duurzaamheid is veel groter dan dat. Een andere betekenis van duurzaamheid heeft te maken met de manier waarop je met spullen omgaat en hoe lang je deze spullen gebruikt. Wat mensen vaak doen is dat ze kiezen voor een goedkope variant voor meubels en apparatuur. Een woning kopen is al een duur grapje, dus je wilt misschien niet de hoofdprijs betalen voor zo’n dingen. Dit is dus precies wat duurzaamheid niet is en op de lange termijn ook zeker niet voordeliger. Door goed om te gaan met de kwalitatieve spullen die je hebt, zorg je dat jouw huis duurzaam is. Een goede afzuiging badkamer is bijvoorbeeld heel belangrijk om je badkamermeubels en muren te beschermen en om je badkamer schoon en fris te houden.

Ventileer je woning duurzaam
Met goede ventilatie in huis voorkom je onnodige schade aan je geliefde spulletjes. In vochtige ruimtes zoals de badkamers mag ventilatie niet ontbreken. Wat hier zo fijn aan is, is dat het vocht niet zo lang in de badkamer blijft hangen. Zo bescherm je je meubels tegen schade en schimmels. Vooral in badkamers zie je vaak dat deuren en houten meubels af gaan bladeren gedurende de jaren. Dat wil je natuurlijk niet en daarom kies jij voor een goede ventilatie. Hiervoor hoef je echt geen miljonair te zijn en het kan heel makkelijk geïnstalleerd worden binnen weinig tijd. Je hebt hiervoor niet belachelijk veel nodig, dus waar wacht je nog op eigenlijk? Met een spirobuis in je arsenaal kun je eenvoudig je ventilatiesysteem installeren in welke ruimte dan ook. Je hebt nog wat andere dingen nodig zoals ventilatoren, ventilatieroosters, ventielen, mechanische ventilatieboxen, montagemateriaal en elektromateriaal.

Wat kun je nog meer met ventilatie en duurzaamheid?
Badkamer ventilatie is dus een goed begin van je reis naar duurzaamheid, maar er is nog veel meer mogelijk. Een wtw systeem is bijvoorbeeld perfect hiervoor. Dit systeem helpt met warmteterugwinning en zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt om je woning warm te houden tijdens de winter. De lucht die naar buiten wordt afgevoerd, staat zijn warmte af aan de koude lucht die van buiten naar binnen komt. Heel simpel, maar dit maakt een groot verschil in je energieverbruik en dus ook op je energierekening.