Steenvezelprofielen beschermen houten kozijnen duurzaam

994

Hoe verleng je de levensduur van houten kozijnen en voorkom je houtrot? Hoe beperk je de almaar stijgende onderhoudskosten van gevels? Vragen die menig gebouweigenaar zich regelmatig stelt. Het antwoord is even eenvoudig als duurzaam: bescherm houten kozijnen met steenvezelprofielen. Verfgebreken, houtrot en constructiefouten zijn verleden tijd en onderhoudskosten dalen.

Door profielen van steenvezel over het bestaande kozijnhout heen aan te brengen ontstaat ventilatieruimte. Dat is gelijk het vernuft van het systeem: het geeft een blijvend droge houtconstructie, die niet meer rot en bestand is tegen alle klimatologische invloeden. Dit systeem is gebaseerd op een optimale ontluchting en waterwering aan de buitenzijde van gevels en is ontwikkeld door Ventistone. Groot bijkomend voordeel: de onderhoudsinterval kan worden verlengd, dus de onderhoudskosten gaan omlaag.

Tekst loopt door onder deze afbeelding.

Jaarlijks 150 km profielen
Ventistone is de uitvinder en leverancier van de duurzame steenvezelprofielen. Het familiebedrijf produceert alle profielen, dorpelafdekkers en neuslatten in eigen huis in Tiel en levert ze rechtstreeks en via diverse vestigingen van verfgroothandels, jaarlijks zo’n 150 km. Innovatie zit het bedrijf in het bloed; Ventistone is ook de bedenker van Kliklijm, krachtige lijmpads om de profielen te bevestigen en de profielmeter die het inmeten van de neuslat verbetert en vergemakkelijkt.

Profielmeter handige hulp
Extra zekerheid voor iedere schilder en glaszetter bij inmeten biedt Ventistone met de profielmeter. Een kunststof liniaaltje waarmee de keuze van de neuslat kinderspel wordt: de maatvoering op de liniaal bepaalt de afmeting van de neuslat. Hij is universeel bruikbaar voor alle soorten neuslatten, dus niet alleen die van Ventistone zelf. Vraag het liniaaltje gratis aan.