De bouwsector groeit sterk, tegelijkertijd staan de marges onder druk en zijn goede vakmensen schaars. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat efficiënt werken, meer dan ooit, de norm is. In de optiek van GPS-Buddy is één van de randvoorwaarden om efficiënt te werken zorgen dat het juiste materieel, op het gewenste moment op de goede locatie beschikbaar is.GPS-Buddy is preferred supplier van Bouwend Nederland en biedt slimme oplossingen voor fleet- en assetmanagement.

Voorkom onnodig wachten
Veel ondernemers staan voor dezelfde soort uitdagingen. Het gaat dan niet om het inplannen van spoedklussen of de complexe projectadministratie die bij grotere projecten komt kijken. Het gaat juist vaak om alledaagse ergernis zoals materieel dat bij een klus achterblijft, uit het zicht verdwijnt of het onnodig lang wachten op een machine. Deze laatste zaken zorgen voor kosten die feitelijk niet noodzakelijk zijn. Als dat verminderd of zelfs voorkomen kan worden, heeft dat direct een positieve impact op de bedrijfsresultaten. We hebben daarom een oplossing ontwikkeld die ervoor zorgt dat ook de locatie van klein materieel en materieel zonder stroomvoorziening makkelijk kan worden vastgesteld. Zo is direct inzichtelijk waar materieel zich bevindt en wordt het beheer veel eenvoudiger.

Een beheeromgeving
Dit materieel, zoals zaagtafels, bouwcontainers of mobiele toiletten vraagt in de regel om een ander soort oplossing qua beheer en overzicht als voertuigen of groot materieel. Bij GPS-Buddy denkt men daar echter anders over. Of het nou gaat om voertuigen, containers of om machines, het zijn allemaal bedrijfseigendommen waarvan de locatie bekend hoort te zijn. Voor het beheer van deze eigendommen en zaken als het plannen van de inzetbaarheid of de onderhoudsbeurten, is één beheeromgeving het meest  efficiënt. Het voorkomt een wildgroei aan applicaties en geeft het administratieve personeel snel en eenvoudig een totaalbeeld van waar de bedrijfseigendommen zich bevinden en of deze inzetbaar zijn. Het scheelt bijvoorbeeld een hoop tijd als niet alleen direct zichtbaar is welk materieel gekeurd moet worden, maar ook de locatie waar de machine moet worden opgehaald.

Veel winst valt te behalen in het beter inzicht hebben in de locatie en de inzetbaarheid van het materieel. GPS-Buddy heeft jarenlange ervaring met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Veel ondernemers kennen het bedrijf als leverancier van oplossingen voor een sluitende ritadministratie en locatie-informatie. Er is echter veel meer mogelijk, van snelle communicatie met de medewerkers op locatie tot het registreren van draaiuren van grotere machines. Ook de interne doorbelasting van materieel naar de juiste afdeling is mogelijk. Zo kan binnen één omgeving onder andere de planning van de opdrachten, de kilometerregistratie en de bijbehorende administratie worden afgehandeld. Snel, efficiënt en transparant.