Stulz: Innovatieve koeling voor datacenters – CyberWall

565

Klimaatmanagement is een van de belangrijkste uitdagingen voor exploitanten van colocatie- en hyperscale datacenters. Als de consequenties van warmte opwekking niet worden begrepen en niet juist worden aangepakt, kan dit desastreus zijn.

De warmtedichtheid in racks loopt op met elke nieuwe generatie van datacenterapparatuur. Die hardware is daarnaast ook nog eens uiterst gevoelig en moet binnen een stringent temperatuurbereik functioneren. Exploitanten van datacenters die deze toename van de warmtebelasting niet oplossen, lopen het risico op aanzienlijke schade aan hun IT- apparatuur en een teruglopende levensduur. Naast verminderde prestaties en betrouwbaarheid. En ook niet onbelangrijk is dat bij onvoldoende geavanceerde koeloplossingen van de infrastructuur het energiegebruik stijgt. Daarover speelt op dit moment natuurlijk ook een maatschappelijke discussie.

Met de CyberWall heeft de Duitse specialist STULZ zijn uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten gebruikt om een echte revolutie in efficiënte airconditioning te ontwikkelen. Hiermee kunnen exploitanten hun technologische investeringen beschermen en de bedrijfstijd maximaliseren.

De CyberWall-koeloplossing is ontwikkeld voor exploitanten van grote, co locatie- en hyperscale datacenters en bestaat uit een assortiment precisie-airconditioningunits die speciaal voor ruimten met aparte gangpaden is ontwikkeld. Dankzij de horizontale luchtstroomtechnologie kunnen hoge IT-belastingdichtheden betrouwbaar worden toegepast, zonder gebruik van verhoogde vloeren of zijkoelers.

Met het doel om de apparatuur te beschermen en een hoog niveau in koelprestaties te kunnen leveren, is de CyberWall geconfigureerd rond wanden met hoogrendementsventilatoren, bestaande uit borstelloze gelijkstroomventilatoren (EC) met geïntegreerde lucht/ water warmtewisselaars. Hierdoor kan een koelcapaciteit van circa 100 kW per meter wandlengte worden bereikt en dit betekent dat een efficiënte airconditioning van hoge vermogensdichtheden en racks van 42U of meer nu mogelijk is. STULZ heeft de CyberWall zo ontwikkeld dat de luchtbehandelingskasten met koudwateraansluitingen in rijen kunnen worden gemonteerd of zonder tussenruimte gestapeld. Zo wordt alle beschikbare wandruimte gebruikt en worden de systeemprestaties geoptimaliseerd.

Het systeem wordt op de kop van het gangpad geplaatst waar het de afzonderlijke rijen racks horizontaal van koude lucht voorziet. Het warme gangpad wordt door een afschermingssysteem met een plafondkanaal gescheiden, zodat de scheiding van warme en koude lucht is gegarandeerd.

Als onderdeel van zijn serie op maat gemaakte luchtbehandelingskasten voor binnenopstelling, levert STULZ ook een breed assortiment aan uitvoercapaciteiten en speciale ontwerpen en biedt het klanten een compleet assortiment van unitafmetingen, onderdelen en capaciteiten voor specifieke vereisten.

 

 

 

lees alles uit de installatie branche op onze installatiepagina