Sumitomo is een grote Japanse industriële groep die in Europa bij professionals vooral bekend is voor de rupsgraafmachines die onder de merknaam Case Construction op de markt worden gebracht. In werkelijkheid is het een groot familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 400 jaar in de bank- en metaalbouwsector.

Vandaag de dag strekt de Groep zich uit van staalfabrieken tot de bouw van hydraulische graafmachines en asfalteermachines. Met een aanwezigheid op de markt, in het Oosten, als een echte leider.

Sumitomo is ook een bekende fabrikant van bestratingsmachines waarvan de bestratingskwaliteit hoog aangeschreven staat. De J-Paver afwerkbalk is de basis van de afwerkkwaliteit van deze machines. De laatste jaren biedt Sumitomo, in samenwerking met O.M.S. srl, een Italiaanse onderneming gespecialiseerd in asfalteermachines en verantwoordelijk voor de Europese markt van de Sumitomo en Hanta merken (www.omsbressan.com), en samen met Mr. Franky Verhoye, zijn machines en innovatieve technologieën aan op de Belgische markt.

Een van haar HA60C-8 rupsmachines werkt al enkele jaren in België bij Eurovia. De recente deelname aan het Matexpo 2021-evenement en de recente demonstratieactiviteiten onderstrepen de interesse van de Japanse fabrikant voor deze markt.
De reglementaire evolutie die leidt tot Stage V motoren was voor de Japanse fabrikant ook een opportuniteit om de reeds spreekwoordelijke efficiëntie van zijn machines te verhogen en de kenmerken van zijn machines nog dichter bij de noden van flexibiliteit, beheersbaarheid en energiebesparing van de Europese landen te brengen.

De details die Sumitomo heeft ontwikkeld met de nieuwe HA60W-11 (op wielen) en HA60C-11 (op rupsbanden) zijn talrijk, maar de veranderingen onder de motorkappen overschaduwen de exclusieve J-Paver2360-afwerkmachine van Sumitomo niet. De Sumitomo J-Paver2360 afwerkbalk, met een laag energieverbruik, heeft Sumitomo in staat gesteld om verder te gaan op de weg van het beperken van de vermogensniveaus door de werking van de hele machine te optimaliseren en een ongeëvenaarde werkflexibiliteit te bieden door continu om te schakelen van een asfaltbreedte van 2,30m tot 6,00m, zonder dat er een manuele verlenging geïnstalleerd moet worden. Bovendien blijft de JP2360 afwerkbalk, eenmaal volledig gesloten, in de transportbreedte van 2,50 m zonder dat er een zijplaat hoeft te worden verwijderd. Door de aanwezigheid van de afwerkbalk wordt het mengsel voorverdicht en wordt de hydraulische belasting op de afwerkbalk verminderd. De hoge hydraulische verstelling van de achterste afwerkbalk maakt het ook mogelijk om gemakkelijker en altijd perfect vlak te bestraten.

Meer details en verduidelijkingen op onze website:
www.omsbressan.com/pf/sumitomo-ha60-c-8/

Contactgegevens
Voor Europa: O.M.S. srl – Dhr. Paolo Bressan OMS srl: +39 348 2242536 – paolo.bressan@omsbressan.it
Voor België: Dhr. Franky Verhoye +32 496 237518 – frankyverhoye@icloud.com