Tele Radio ontwikkelt en levert al meer dan zestig jaar radiografisch bediende systemen voor industriële toepassingen. Met de missie ‘nooit nee te zeggen’ heeft de organisatie een mooie uitdaging. Om deze ambitieuze belofte waar te maken, zijn de afstandsbedieningen als standaardversie én als maatwerk voor specifieke toepassingen verkrijgbaar.

De gebruiker heeft daarbij keuze uit allerlei hardware en software functionaliteiten, formaten en veiligheidseisen. Want ook daarin is Tele Radio sterk: maatwerk leveren en de klant daarbij begeleiden tot en met ingebruikname. Dit jaar is Tele Radio tijdens de TKD aanwezig om de mogelijkheden op het gebied van industriële afstandsbesturing te laten zien.

TEQ-line assortiment
Tijdens de TKD presenteert Tele Radio onder andere het TEQ-line assortiment heupzenders. Deze zijn uitermate geschikt voor de meest complexe industriële besturing van onder meer kranen, pompen, voertuigen en mobiele machines. Door middel van een nekband of heupriem kan de gebruiker de zender loslaten en heeft hij zijn handen vrij voor andere taken. Specifieke wensen en mogelijkheden op het gebied van functionaliteit, formaat en veiligheid zijn bespreekbaar. De heupzenders zijn compatibel met een breed scala aan BUS-systemen, om zo te voldoen aan de huidige industriestandaarden. 

Tele Radio EXSTER
Er is ook een focus op Tele Radio EXSTER. Dit is een zeer geavanceerde en innovatieve truckbesturing, waarbij de grenzen eindeloos zijn. Dit systeem maakt het mogelijk om een truck van buitenaf te besturen en ermee te rijden en daarnaast ook aangekoppelde apparatuur te bedienen. Dit laatste kan zowel onafhankelijk van elkaar als in combinatie. Dit betekent dat veilige, radiografisch bestuurbare vrachtwagens realiteit zijn, en dat laat Tele Radio graag zien. 

Veilig, geavanceerd en flexibel
Als het gaat om veiligheid is het van groot belang om voor de juiste bediening te kiezen. De producten van Tele Radio leveren een bijdrage aan een comfortabelere en veiligere werkplek. Als enige partij is het bedrijf voorzien van officieel extern gecertificeerd SIL3, PLd en PLe veiligheidsniveau. Tele Radio staat voor Safe, Smart & Strong. De robuuste en betrouwbare systemen zijn voorzien van geavanceerde software, maar beschikken tegelijkertijd over een hoge mate van flexibiliteit en zijn eenvoudig te installeren. Daar waar nodig wordt maatwerk geleverd, want de organisatie begrijpt als geen ander dat ieder bedrijf en iedere toepassing zijn eigen unieke gebruik kent. 

Tekst: Lisette Biesenbeek – van A tot LiZ

Tele Radio ontwikkelt en levert al meer dan zestig jaar radiografisch bediende systemen voor industriële toepassingen. Met de missie ‘nooit nee te zeggen’ heeft de organisatie een mooie uitdaging.