TelliQ Fleet is geschikt voor zakenauto’s, transport, distributie en machines
TelliQ, ontwikkelaar van oplossingen voor fleetmanagement en machineparkbeheer, introduceert zijn fleetmanagementoplossing nu ook op de Nederlandse markt. Met behulp van TelliQ Fleet kunnen fleetowners de gegevens van alle voertuigen en machines in één platform verzamelen en met behulp van die informatie onder meer de administratie, het contractbeheer en het onderhoud regelen. Het systeem levert daarnaast realtime rapportages van gemaakte ritten, afgelegde kilometers, reistijden en brandstofverbruik en beschikt bovendien over geavanceerde functies om het rijgedrag van chauffeurs en de kosten voor het wagenpark te analyseren. Het systeem is geschikt voor personenauto’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en machines. Alle informatie uit het systeem is toegankelijk via computer en smartphone, zodat iedereen altijd en overal toegang heeft en up-to-date is.

TelliQ Fleet is een handige en zeer gebruiksvriendelijke tool die voertuig- en machine-informatie bundelt en digitaal beschikbaar maakt. In de oplossing kunnen niet alleen alle voertuig- en machinedata opgeslagen worden, maar ook gegevens over de chauffeurs, leasecontracten, verzekeringen, keuringen en onderhoud.

Logboek
Met de oplossing kan per voertuig een zeer nauwkeurig digitaal logboek opgebouwd worden, waarin alle ritten en activiteiten opgeslagen worden. Ook de medewerkers krijgen via een app toegang tot het systeem. Medewerkers met een auto van de zaak kunnen de ritinformatie op hun smartphone invoeren, waarna de declaraties met behulp van een workflow geaccordeerd en voor verdere verwerking naar de loonadministratie of de leasemaatschappij gestuurd kunnen worden. Er zijn ook functies beschikbaar voor het monitoren van het brandstofverbruik en het rijgedrag. Uiteraard is de privacy van de werknemers bij privéritten gewaarborgd.

Machine-informatie
TelliQ Fleet kan ook informatie over machines leveren en gegevens zoals locatie, brandstofverbruik, productie-uren en stilstand monitoren. Zo krijgt men eenvoudig inzicht waar, wanneer en hoe de machines ingezet worden en kan men kosten eenvoudig aan verschillende projecten toewijzen. Het systeem levert ook alerts bij foutcodes van de machines, bij technische storingen of als er dingen gebeuren die niet horen te gebeuren. Inspecties en onderhoudsbeurten kunnen via een mobiele app bekeken en ingepland worden.

Het systeem is ook zeer geschikt voor transportvoertuigen in logistiek en distributie. Naast de normale rittenadministratie kan men bijvoorbeeld met behulp van een sensor de temperatuur van koeltransporten monitoren en ingrijpen als deze bepaalde grenswaarden overschrijdt.

Geïntegreerd systeem
TelliQ Fleet is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem, dat in de cloud draait en dus meteen operationeel is. Gebruikers kunnen kiezen voor standaardrapportages, maar ook maatwerkrapporten en -presentaties voor verschillende groepen gebruikers samenstellen. Via een systeem van autorisaties kan de beheerder bepalen wie welke informatie te zien krijgt. Het systeem kan geïntegreerd worden met boekhoudsystemen en systemen van externe partijen zoals leasemaatschappijen.

TelliQ levert ook hardware waarmee alle typen voertuigen en machines met het systeem verbonden kunnen worden. Er zijn diverse telematica-units beschikbaar die in voertuigen en machines ingebouwd kunnen worden voor het doorgeven van de voertuig- en machinedata aan het fleetmanagementsysteem.

www.telliq.com