logo heijmans

Welke Design & Construct projecten Heijmans Infra aanneemt? Dat heb jij deels in de hand. Als tendermanager haal jij het onderste uit de kan binnen je tenderteam en zorg je dat we de mooiste regionale infrastructurele contracten binnenhalen.

Dit ga je doen
Jij begeleidt én bewaakt het aanbestedingsproces. Van de uitvraag of offerte tot de definitieve gunning. Hoe jouw werkdagen er precies uitzien, is nauwelijks te voorspellen. Het ene moment controleer je een plan van aanpak voor tender A, het volgende moment analyseer je kansen en risico’s in de wensen van de klant. Maar het kan zomaar zijn dat jouw planning in de war geschopt wordt door de antwoorden van een potentiële klant op vragen van jou en je team. Dan ben je ineens druk met het herzien van jullie plan voor tender B.

Met je tenderteam ga je tot het uiterste om een opdracht binnen te halen en zet je extra stappen als dat nodig is. Je beweegt je tussen verschillende disciplines met uiteenlopende plannen en zoekt naar compromissen en verbinding voor het beste resultaat.

Je werkt aan meerdere tenders tegelijk die uiteenlopende contractvormen bevatten. Met een aanbestedingstraject ben je gemiddeld drie weken tot drie maanden zoet. De contracten die we uiteindelijk binnenhalen hebben alles te maken met onder meer onderhoud aan provinciale wegen. En winnen we de tender? Dan zorg je er samen met je team voor dat er een goede overdracht plaatsvindt.

Wat je van ons mag verwachten

 • Een vast contract
 • Een goed maandsalaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Een indicatie lichten wij je graag telefonisch toe.
 • De vrijheid om je werktijden zelf in te delen.
 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Een warm welkom. Tijdens een introductiedag maak je uitgebreid kennis met ons bedrijf, daarna volg je een inwerktraject.
 • Veel ontwikkelmogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Goede balans tussen werk en privé.
 • Een smartphone, laptop en auto van de zaak. Of een mobiliteitsbudget in plaats van een auto.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao bouw.

Dit ben jij
Verliezen? Daar heb jij het niet op. Jij hebt een echte winnaarsmentaliteit en gaat voor succes. Ook als je daarvoor wat extra stappen moet zetten. Je hebt dan ook de juiste energie en drive om gas te geven voor jouw tenders. Je durft voor je standpunt uit te komen en voert indien nodig hier het gesprek over. Een discussie ga je niet uit de weg. Geeft niks, want we verwachten dat je voor deze functie stevig in je schoenen staat en je bewust bent van de belangen die er in en om projecten spelen. Ook weet je mensen met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Verder heb je:

 • Minimaal hbo-niveau.
 • Kennis van civiele techniek en infrastructuur.
 • Minstens 5 jaar ervaring met leidinggeven en ervaring met wegenzware projecten binnen de civiele techniek.
 • Goede netwerkvaardigheden: binnen no-time weet jij bij wie je binnen Heijmans moet zijn voor de juiste informatie.
 • Goede soft skills om in hectische tenders de leiding te behouden.

Jouw team
Je werkt voor de afdeling Centrale Verwerving waar o.a. vier andere tendermanagers werkzaam zijn. Hier heerst een open sfeer, waarderen we elkaars drive om te winnen en zijn we eerlijk tegen elkaar.  Je werkt vanuit ons regio kantoor in Eindhoven en omdat iedere tender een eigen team heeft, wisselt de samenstelling van ‘jouw’ team voortdurend.

Werken bij Heijmans
We zijn groot, maar toch ook klein. En goed in wat we doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Hier worden we alleen nog maar beter in. Onze focus ligt namelijk op verbeteren, verslimmen en verduurzamen. Dit doen we door vooruit te kijken en de gebruikers van de wegen, gebouwen en woningen die we bouwen en onderhouden centraal te stellen. Hun welzijn en wensen staan altijd voorop. Net als veiligheid. We zetten grote digitale stappen, bieden datagedreven diensten en gaan voor 100% circulair en energieneutraal bouwen. We willen de beste werkgever zijn in onze sector. Onze kracht? Samenwerken en altijd naar elkaar blijven luisteren. Met plezier naar je werk gaan en de vrijheid om mee te denken, vinden wij belangrijk. Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

Interesse? Upload je cv dan via onderstaande button. Wij streven ernaar om binnen 48 uur te reageren. Nodigen we je uit en hebben we na het gesprek vertrouwen in elkaar? Dan zetten we snel vervolgstappen. Wanneer je een account aanmaakt, kun je je sollicitatie online volgen.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op Martijn Swint via 06- 11 53 65 91

Meer info en reageren via Heijmans