Tijdelijke stroomoplossingen bij het uitbreiden van de productiecapaciteit

62

Wanneer u niet kunt starten met uw werkzaamheden of productie vanwege geen of te weinig stroom door netcongestie, dan biedt een tijdelijke stroomoplossing uitkomst. Een hybride energieoplossing bestaand uit een aggregaat en een Battery Box leent zich hier uitstekend voor. Wanneer het net niet toereikend is om in de toegenomen stroomvraag te voorzien, kan de Battery Box bijspringen. De Battery Box kan worden bijgeladen door het net, maar de kans is in dit scenario aanwezig dat het net hier geen capaciteit voor heeft. Dat is waar het aggregaat de uitkomst biedt.

Werken met een aggregaat kan in sommige situaties lastig zijn, bijvoorbeeld vanwege strenge regels rond uitstoot. Door het aggregaat te combineren met de Battery Box, hoeft het alleen aan te slaan om de batterij bij te laden. Het optimale werkgebied van een aggregaat ligt rond 80% van het vermogen. Wanneer het aggregaat als hoofdstroomvoorziening dient, wordt dit vermogen zelden constant gevraagd, maar wanneer u het inzet om de Battery Box te laden kan dit wel. Zo wordt de benodigde brandstof het efficiƫntst ingezet. Om de milieuimpact verder te reduceren kunt u ervoor kiezen om GTL of HVO biodiesel te gebruiken in plaats van reguliere diesel. Ook kan het aggregaat worden voorzien van een Denox-installatie en een roetfilter of kunt u ervoor kiezen om een Stage V aggregaat te huren.

Bredenoord denkt met u mee

Wilt u voorkomen dat uw werkzaamheden vertraging oplopen vanwege de gevolgen van netcongestie? Dan denkt Bredenoord graag met u mee over een tijdelijke stroomoplossing waarmee u de wachttijd op een (grotere) aansluiting kunt overbruggen. Maar ook over aanvullende energie-opwek of juist loadmanagement in verband met teruglever restrictie.

Kennissessie: Batterijen de oplossing voor netcongestie?

In het Praktijktheater Smart Energy op de Vakbeurs Energie vertelt Zef Jansen, Commercial Manager Projects bij Bredenoord, u meer over mogelijke oplossingen voor netcongestie voor uw bedrijf of project. Welke rol spelen batterijen? En hoe kan een kleine netaansluiting toch voldoende energie leveren?

Meld u snel aan voor deze sessie en bestel uw gratis toegangskaart.